Bekkerveld verliest van koploper SV Meerssen

Voor rust vergeet Meerssen meer afstand te nemen van Bekkerveld. Dit levert wel na 4 uur een spannende slotfase op. In de 4eminuut wordt een schot van Dogan Golpek geblokt door een verdediger. Een schuiver van Lloyd Borgers wordt in de 19e minuut een prooi voor doelman Pim Gubbels. 5 minuten later mist Lloyd nipt een voorzet van Dogan.

Aan de overzijde schiet topscorer Thommie Vluggen net naast na 27 minuten en nog geen minuut later ziet Dogan zijn inzet via de verste paal terug springen in het veld. In de 32e minuut schiet Jasper Kuijs op doel doch bij de 2e paal mist Roy Andriën de bal op een haar. 2 minuten later doet Roy het beter als Richard Hannon van links op doel schiet en Roy in de rebound de bal hoog in de touwen knalt (0 – 1). In de 38e minuut heeft Lloyd de bal voor het inschieten doch de doelman weet nog een teen tegen de bal te krijgen.

Er resteert slechts een hoekschop.4 minuten voor rust krult Dogan Golpek de bal van 25 meter bij de 2e paal in het doel ( 0 – 2).  Ook in de 2e helft is de eerste kans voor Meerssen. Richard Hannon zet voor waarna Dogan rakelings naast schiet. Een kopbal van Bekkerveld gaat een minuut later net over. Na een uur wedstrijd bokst Pim Gubbels een vrije trap van Ruud van Kempen vanuit zijn doel over de zijlijn.

Met nog 20 minuten voor de boeg kopt Lloyd uit een voorzet van Richard te slap in. Meteen is het aan de overzijde raak. Bekkerveld is dan al een tijdje nadrukkelijker aanwezig in de wedstrijd ook al door wisselspelers die fysiek meer brengen dan voor de rust. Bij een aanval over rechts schuift Michiel Knops weg. Sjors van Velzen profiteert hiervan en schiet de 1 – 2 binnen.  Dogan Golpek lijkt in de 79e minuut de beslissing te brengen als hij na een solo de doelman omspeelt.

Zijn schot belandt echter in het zijnet. 2 minuten later treft Sjors van Velzen de onderkant van de lat. De spanning is in de slotfase te snijden. In de 88e minuut schiet een speler van de thuisclub net naast en in de daaropvolgende counter duikt Richard Hannon alleen voor de doelman op. Deze laatste werkt de bal in hoekschop. In de 93e minuut zet Jordie van der Schoot van rechts voor op George Simon doch George mist de bal voor open doel op een haar. Het slotakkoord is voor Bekkerveld als de bal in de 94eminuut de lat raakt.

Het eindsignaal wordt door de bezoekers met vreugde ontvangen. Koploper Meerssen behaalt in 22 wedstrijden 47 punten, doelsaldo 49 – 23. Wittenhorst is 2e met 40 punten uit 21 wedstrijden, doelsaldo 31 – 20. Geldrop is koploper in de 3e periode met 15 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van 17 – 8. Wist u dat Meerssen 30 punten in den vreemde vergaarde en slechts 17 punten in eigen huis!