De Leeuw walst over Rood Groen LVC na hattrick Kleintjens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In zomerse temperaturen trad koploper De Leeuw zondag aan tegen Rood Groen LVC ‘01. De ploeg uit Vaals wist sinds februari niet meer te winnen en bleek ook tegen De Leeuw niet in grootse vorm te zijn. Zo ging men op eigen veld met maar liefst 0-5 onderuit. Een uitslag die niet eens geflatteerd te noemen was. 

In de openingsfase waren het de gasten uit Brunssum die domineerden, al had men moeite met het creëren van kansen. Een afstandsschot van Zico Bock werd gepareerd door doelman Bjorn Geelen en Robin Kleintjens kwam even later een teenlengte tekort om een indraaiende voorzet van Etienne Mees binnen te tikken. De van een blessure teruggekeerde flankspeler zorgde voor veel gevaar en het dan ook Mees die aan de basis stond van de openingstreffer. Zo gaf hij ditmaal de bal strak voor, waarop Robin Kleintjens goed anticipeerde en de bal via de weifelende Geelen in het doel kon werken: 0-1.

De thuisploeg kon echter geen gevaar stichten en de acties van Rood Groen-spits Dennis Wolf werden meermaals aan banden gelegd door het centrale duo van De Leeuw, waardoor beide ploegen met een 0-1 stand gingen rusten. 

Na rust leek de thuisploeg op gelijke hoogte te komen toen Scott van Delden met een afstandsschot het vijandelijke doel onder vuur nam. Hij zag zijn inzet echter op de lat uiteenspatten. Vlak hierna was ook Danny Lammers dichtbij een treffer, maar ook hij raakte de lat. In de rebound was het Robin Kleintjens die er als de kippen bij was om de bal alsnog in het doel te werken en hiermee de score te verdubbelen.

Toen diezelfde Kleintjens vervolgens op weergaloze wijze zijn ploeg naar 0-3 schoot, was het duel gespeeld en werd Kleintjens onder luid applaus naar de kant gehaald. Ook Zico Bock wist opnieuw zijn doelpuntje mee te pikken door van dichtbij een voorzet van Mack Engbers binnen te schieten. Hiermee zorgde de aanvalsleider voor de 0-4 en moest de gifbeker volledig leeg voor de thuisploeg, want ook invaller Mathijs Peters mocht zijn rentree bekronen met een doelpunt. Na een fraaie actie schoot hij het leer door de benen van doelman Geelen en bracht hiermee een 0-5 eindstand op het scorebord. 

Door deze overwinning komt het kampioenschap voor De Leeuw een week dichterbij. De volgende horde is Sylvia, dat zondag met maar liefst 0-9 wist te winnen tegen hekkensluiter NEC ’92, dat door deze nederlaag degradeerde naar de 5Klasse. Voor Rood Groen LVC’01 is het zaak om niet in de gevarenzone terecht te komen. De ploeg van trainer Marcel Canisius is momenteel terug te vinden op een 9e plek op de ranglijst, maar ziet de ploegen onder de streep naderen.

Foto’s Jan Lammers

Geef een reactie