17 april Barok in de balzaal – ‘Arcadische duetten’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werken van Georg Friedrich Händel, Carl Heinrich Graun en Johann Sebastian Bach

In het barok tijdperk werden voor de menselijk stemmen werken gecomponeerd die aan schoonheid en intensiteit nauwelijks te overtreffen zijn. Het bewijs wordt paasmaandag in de prachtige Ballsaal van het Altes Kurhaus in Aachen geleverd door de gerenommeerde Belgische barokzangeres Soetkin Elbers en de Française Suzanne Jerosme. Onder begeleiding van het Sinfonieorchester Aachen onder leiding van Karl Shymanovitz brengen de sopranen hemelse aria’s en duetten van Händel en Bach en ‘uitgegraven’ meesterwerken van Carl Heinrich Graun.

Aanvang is 11.00. Kaarten voor het muzikale highlight in de Kurhausstraße 1 (nabij de Bushof) in Aken  zijn verkrijgbaar via www.theateraachen.de 

Foto Sandra Borchers

Geef een reactie