Nova Dames 1 spelen gelijk tegen Berkel Enschot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen zondag stond voor de hockeydames van Nova (2e klasse) het duel tegen Berkel Enschot op het programma. Het team kende op deze met zon overgoten dag de nodige spanning. Die was erin geslopen na een tweetal nederlagen.

De groep wilde zich revancheren voor die verliespartijen. Twee goede trainingen hadden het team ook het nodige vertrouwen gegeven. In het begin zette Berkel Enschot druk, het spel golfde op en neer. Net in een fase dat Nova de beste spelaandelen leek te hebben, sloeg Berkel Enschot bij een counter toe. De ploeg toonde karakter en kwam terug in de wedstrijd. Bij een strafcorner tekende Yanoui op fraaie wijze, via de stick van een tegenstander, voor de gelijkmaker: 1-1. Dat was tevens de ruststand.

Na de hervatting was Nova de betere ploeg. Het spelde speelde zich vooral af op de helft van de opponent. De 2-1 Nove kon niet uitblijven en kwam er ook. Kaja ging met Laura een succesvolle een-twee aan en rondde vervolgens perfect af. Er was niet meer lang te gaan en de zege lag voor het grijpen.  Vol overgave werd de voorspring verdedigd. Het mocht niet baten. De gelijkmaker kwam er toch, vlak voor het laatste fluitsignaal: 2-2. Na die gelijkmaker was er te weinig tijd om de zege alsnog binnen te slepen. Daar moet Nova nu dus volgende week opnieuw voor aan de bak. Vertrouwen straalt het team in ieder geval genoeg uit.

tekst Astrid Koek van HC Nova

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

klik hier voor de volledige reportage http://luchocarreno.nl/2017/04/10/09-04-2017-hc-nova-dames1-berkel-enschot-dames1/

 

 

Geef een reactie