De wedstrijd Sporting Heerlen – Geusselt Sport was een wedstrijd met voor beide ploegen van een verschillend belang. Geusselt Sport voor een eventuele periodetitel en om de druk op koploper FC Hoensbroek te behouden en voor Sporting Heerlen om eventueel te ontglippen aan rechtstreekse degradatie en indien mogelijk de nacompetitie. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op met misschien Sporting Heerlen de iets sterkere ploeg. Zoals in de tweeëndertigste minuut toen Wesley van Dijk een schot op doel loste maar keeper Robbie van Winssen wist de bal te keren.

De terugspringende bal kwam opnieuw voor de voeten van Wesley van Dijk en deze schoot weer op doel doch de keeper werkte hem deze keer tot corner. Zo gingen beide teams met een 0-0 stand rusten. In de rust had Geusselt Sport enkele tactische omstellingen gedaan. Maar het was SportingHeerlen die het eerst gevaarlijk werd toen Wesley van Dijk na een misser in de Geusselt Sport verdedigingalleen op doelman Robbie van Winssen afging doch deze plukte de bal van de voet van de aanstormendeSporting Heerlen speler.

In de zevenenvijftigste minuut zette Geusselt Sport een aanval op en in het strafschop gebied werd een speler van Geusselt Sport onderuit gehaald. Scheidsrechter Bogers wees onmiddellijk naar de penaltystip. Patrick Crijns ging achter de bal staan en schoot de bal in, maar Sporting Heerlen doelman Henk Werink hield de strafschop maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Patrick Crijns en deze keer schoot hij de bal wel tegen de touwen: 0-1. Hierna was het zelfvertrouwen van Sporting Heerlen zoek.

Vijf minuten later was het weer raak toen Patrick Crijns door de Sporting Heerlen defensie soleerde en er 0-2 van maakte. Geusselt Sport geloofde het nu wel en Sporting Heerlen kon niet beter. Vijf minuten voor tijd was het wederom Patrick Crijns die de 0-3 liet aantekenen. In de laatste minuut van de wedstrijd soleerde een Sporting Heerlen speler ditmaal door de verdediging van Geusselt Sport en werd onderuit gehaald. Ook nu wees de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip. Wesley van Dijk ging achter de bal staan en de 1-3 was een feit. Scheidsrechter Bogers uit Budel liet nog wel aftrappen om dan ook even later het einde van dewedstrijd te fluiten.

Sporting Heerlen – Geusselt Sport 1 – 3 (0 – 0)

57’ Crijns 0 – 1

63’ Crijns 0 – 2

85’ Crijns 0 – 3

90’ v. Dijk 1 – 3

Scheidsrechter: Bogers