Machtday, Groene Ster treft ZSV in kwartfinale districtsbeker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanavond speelt Groene Ster op sportpark Pronsebroek (aanvang: 20.00 uur) het duel in de kwartfinale van de districtsbeker Zuid II tegen eersteklasser ZSV uit Zeilberg (Deurne). De winnaar van dit bekerduel plaatst zich niet alleen voor de halve finale, maar mag ook het komende seizoen deelnemen aan de landelijke KNVB beker 2017-2018.
Na twee competitienederlagen op rij zal Groene Ster er alles aan gelegen zijn om goed voor de dag te komen en continuering van het historische bekersucces (acht maal plaatsing voor het landelijke bekertoernooi) te bewerkstelligen. Beker en Groene Ster zijn woorden die de laatste jaren in één adem worden genoemd. De roemruchte bekerfinale in 1944 tegen Willem II staat nog altijd dik gedrukt in de clubanalen. De groen-witten plaatsten zich vervolgens vanaf seizoen 2007-2008 zes keer achtereenvolgend voor het landelijke KNVB bekertoernooi wat een vervolg kreeg in de seizoenen 2015-2016 en 2016-2017.
Donderdagavond ligt een hernieuwde kans in het verschiet om een ticket te bemachtigen voor het lucratieve grote bekertoernooi.In de knock-outfase van de districtsbeker kende ZSV weinig problemen, alhoewel de kwartfinale werd bereikt door pas na strafschoppen derdeklasser Sportclub Irene te verslaan. De ploeg van hoofdtrainer Ger Demin staat in het tweede seizoen in de eerste klasse D op een negende plaats en wist door de laatste drie zeges op rij een kloof te slaan naar de onderste ploegen.

Naast het kwartfinaleduel in de districtsbeker zullen de fanatieke supporters, die met een volle supportersbus aanwezig zullen zijn in Heerlerheide, al reikhalzend uitkijken naar de Kranenmortelderby tegen buurman Deurne op 23 april.

Parkstadactueel is vanavond aanwezig

Foro®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie