Vragen over duurzaam verbouwen? De gemeente helpt u!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vanaf 21 april kunt u weer terecht bij de duurzaamheidswagen d’r Greeny met al uw vragen over het duurzaam verbouwen van uw huis. Twee gemeentelijk duurzaamheidsadviseurs helpen u dan als u advies nodig heeft over isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, subsidies en andere duurzaamheidszaken. Ook mensen die wonen in een huurwoning zijn welkom, want ook als huurder kunt u ook bijvoorbeeld heel goed energie besparen. Zo proberen wij u wegwijs te maken in het oerwoud van technieken en regelingen. Gratis en gewoon zonder afspraak binnenlopen. Makkelijker kan niet!

Na een succesvol eerste jaar 2016, waar veel burgers de weg naar d’r Greeny wisten te vinden, wordt deze bijzondere dienstverlening weer voortgezet. De adviezen worden nu gegeven door twee nieuwe adviseurs. Wethouder Jo Bok is erg blij met de twee nieuwe mensen: “Beide mannen hebben in hun werkverleden veel ervaring opgedaan met duurzaamheid. Dus ik ben ervan overtuigd dat zij de mensen in Kerkrade heel goed kunnen adviseren.”

Bij d’r Greeny kunt u ook terecht voor het lenen van energiemeters of het bekijken van diverse duurzame materialen zoals onder meer isolatiekorrels, driedubbel glas, zonnepanelen en ventilatieroosters. De komende maanden zal dit meer en meer worden uitgebreid. Burgers die d’r Greeny bezoeken en zich inschrijven voor de duurzaamheidscampagne worden regelmatig geïnformeerd over de duurzaamheidsacties van de gemeente. Als dank hiervoor ontvangt u dan een ‘douchecoach’ en maakt u kans op een LED lampenpakket t.w.v. 50 euro.

Duurzaamheidswagen d’r Greeny op locatie

Logo Duurzaam Kerkrade
Vrijdag 21 april, markt Kerkrade, 10.00 – 13.00 uur.
Woensdag 26 april, Carboonplein Spekholzerheide, 10.00 – 13.00 uur.
Woensdag 3 mei, Socio-Project Eygelshoven, 10.00 – 13.00 uur.
Vrijdag 19 mei, markt Kerkrade, 10.00 – 13.00 uur.
Woensdag 24 mei, Carboonplein Spekholzerheide, 10.00 – 13.00 uur.

Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles! En dat willen we de Kerkraadse mensen graag uitleggen. Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid! Rond het thema voert de gemeente allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, www.kerkrade.nl, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips over duurzaamheid. Tevens laten we zien dat er al heel veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Succesverhalen delen we graag! Dus als u als inwoner, ondernemer of organisatie leuke of inspirerende voorbeelden heeft, laat het ons weten. Meer informatie algemeen of over de data en locaties van de duurzaamheidswagen op www.kerkrade.nl, via duurzaam@kerkrade.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 14 045.

Foto Afdeling communicatie Kerkrade

Geef een reactie