Geslaagde clubkampioenschappen jubilerende RKGV Fides Leden van deze vereniging komen uit heel Stadsdeel Heerlerheide.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geslaagde clubkampioenschappen jubilerende RKGV Fides Leden van deze vereniging komen uit heel Stadsdeel Heerlerheide

Dit jaar 2017 is het 60 jaar geleden dat gymnastiek/turnvereniging RKGV Fides werd opgericht. Om precies te zijn op 7 mei 1957 in de wijk Heksenberg. Uiteraard zal dit jubileum niet onopgemerkt voorbijgaan. Integendeel zelfs, want de jubilerende vereniging zal op zaterdag 20 mei a.s. van zich doen spreken. Op genoemde dag zijn zij geïntegreerd in de door Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek te organiseren 2e Lente Festijn in het kader van de sociale cohesie voor de wijk Heksenberg/Pronsebroek. Het aandeel van Fides op deze dag is gelegen in medewerking tijdens de jeugdmorgen, ’s middag hebben zij een eigen speurtocht en vanaf 18.00 uur houden zij een leden reünie met een feestavond welke voor iedereen, ook van buiten Heksenberg gratis toegankelijk is.

RKGV Fides is een turnvereniging waar al zestig jaar jong en oud ( en dat zijn er heel wat) terecht kan voor lichamelijke inspanning en uitdaging in de turnsport. Dit doen zij dus al met veel verve zestig jaar en staan in al de voorbije jaren te boek als een sympathieke en actieve vereniging met leden uit heel stadsdeel Heerlerheide en ook daarbuiten. Overigens beschikte Fides een aantal jaren zelfs over een dependance onderkomen in Heerlerheide, welke locatie helaas door brand in de as werd gelegd. De huidige, maar zeer verouderde, gymzaal is gelegen aan de Bruinkoolweg.

 

In deze locatie werden en worden ook de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden, welke iedere keer weer kunnen rekenen op grote en warme belangstelling van ouders, opvoeders, oma’s en opa’s en andere belangstellende. Zeker een stimulans voor deelnemende leden van Fides om hun best te doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Zo ook afgelopen woensdag toen de clubkampioenschappen 20 17 werden afgewerkt. De spanning was steeds te snijden en na iedere oefening klonk er van de vele aanwezigen een opbeurend applaus als aanvullende beloning. Een extra prikkel in dit jubileumjaar. Prachtig toch. Afgelopen vrijdag vond dan ook de verdiende prijsuitreiking plaats.

De uitslagen betreffende respectievelijk de niveaus R3, R1, 12, 11 en 10:

1 Quincy Meijers 37,70 pnt, 2 Emil Majchrak 36.80 pnt en 3 Benthe Jeninga 36.40 pnt.

1 Amber Berkhoff  42.80 pnt, 2 Mik Janssen 42.50 pnt en 3 Malak Afransio 37.80 pnt.

1 Lansay Chiang 46.00 pnt, 2 Serra Koenen 45.40 pnt en 3 Nikki Adriaens 44.10 pnt.

1 Chayma Amiar 45.30 pnt, 2 Isa Janssen 44.60 pnt en 3 Britt Oostveen 44.50 pnt.

1 Jessica Brouwers 48.70, 2 Kyona koenen 47.00 pnt en Renske Erven 46.30 pnt.

Foto’s©Callie Steijaert

Geef een reactie