Hoofdmenu

Burgemeester Krewinkel draagt Vredesduif over aan Frans Timmermans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgemeester Krewinkel draagt Vredesduif over aan Frans Timmermans

A.s. zaterdag 15 april geeft burgemeester Ralf Krewinkel het symbool voor vrede en de universele verklaring van de rechten van de mens, de Vredesduif, door aan Frans Timmermans. Deze bronzen Vredesduif wordt telkens doorgegeven; zo is hij onder meer in handen geweest van de Dalai Lama, paus Benedictus XVI en bondskanselier Angela Merkel.

Als officiële vertegenwoordiger van Heerlen heeft burgemeester Krewinkel de Vredesduif in augustus 2016 in ontvangst mogen nemen. Deze kwam uit handen van Franz Kukla, burgemeester van het Beierse Gundelfingen. Vlakbij deze plaats bevond zich in WO II een concentratiekamp waar ook een Heerlenaar gevangen zat. De Vredesduif stond bij deze gelegenheid vooral symbool voor de verzoening die tussen de Duitse en Nederlandse plaatsen is ontstaan.

De Vredesduif is bedoeld om te worden doorgegeven als symbolische boodschap voor de verantwoordelijkheid om zich in te spannen voor vrede en de universele verklaring van de rechten van de mens.

Burgemeester Krewinkel heeft er voor gekozen de Vredesduif door te geven aan Frans Timmermans, eurocommissaris en vice-voorzitter van de Europese Commissie, vanwege zijn persoonlijke band met onze stad Heerlen.

Dit gebeurt  om 17.30 uur bij de hoofdingang van het Roda Stadion te Kerkrade.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno