Vanwege een aantal incidenten op de Koempeltribune, welke de veiligheid van de supporters in het gevaar hebben gebracht, is het veiligheidsoverleg Roda JC 9bvo, gemeente, politie, brandweer en justitie) genoodzaakt tot het nemen van een aantal maatregelen die een veilige situatie voor iedereen moet waarborgen.

Een van de te nemen maatregelen is het vrijhouden van de trappen teneinde hulpverlening en stewards overal een vrije toegang te kunnen verlenen. Om dit te kunnen garanderen staan er beveiligers op een aantal trappen en bordessen. Verder zal er sneller en adequater opgetreden worden door zowel stewards als politie indien zich gevaarlijke of ongewenste situaties voordoen.

Hierdoor is er op de Koempeltribune meer toezicht dan voorheen. Dit toezicht zal gehandhaafd blijven tot dat er een situatie is ontstaan die voor alle supporters veilig is. Alle supporters kunnen er aan meewerken om dit zo snel mogelijk te realiseren.

Het veiligheidsoverleg vraagt om begrip voor de huidige situatie en hoopt op een spoedige normalisatie op de Koempeltribune, waardoor iedereen ongestoord en veilig de wedstrijd kan bijwonen.

Tekst RodaJC en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie