Fenna Willems verknocht aan Roda JC Midden in de Maatschappij G-Stars United.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fenna Willems verknocht aan Roda JC Midden in de Maatschappij G-Stars United.

                                                                                                                         

 

Hoewel de “Trots van het Zuiden”, t.w. Roda JC, het momenteel op sportief terrein het nog steeds moeilijk heeft om zich toch te handhaven op het hoogste niveau in de Nederlandse voetbalcompetitie daar kan op dit moment niet omheen gedraaid worden. Het is voor de geelzwarten in de eredivisie nog steeds zwaar weer in de degradatiestrijd. Hoopgevend voor handhaving waren niettemin de laatste gespeelde wedstrijden winst 2-1 tegen PEC Zwolle en het gelijke spel 1-1 uit bij AZ. De komende wedstijden tegen Sparta, FC Utrecht, Willem ll en Vitesse zullen uiteindelijk de doorslag moeten geven wie moet degraderen. Dus is het ook voor Roda JC noodzakelijk opperste concentratie in acht te nemen om goede uitslagen te bewerkstelligen. Dit dan ook ten behoeve van alle supporters met “passie”. Zij willen ook komend seizoen 2017-2018 in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade immers weer verzekerd zijn om hun club, als zijnde de “Trots van het Zuiden”, in de eredivisie ondersteunen.

Een van de vele duizenden supporters met het voetbalhart op de juiste plaats, welke ook haar hoop heeft gevestigd op handhaving, is ongetwijfeld de 17 jarige Fenna Willems uit Heerlen. Zij is een lief meisje met beperkingen. Dat zij een zwak heeft voor Roda JC heeft gegronde redenen, welke zij verderop in dit artikel weer geeft. Maar eerst wil ze zich, op deze veel gelezen site van ParkstadActueel.nl, even zelf voor stellen:

“Hoi, mijn naam is hierboven door de journalist al aangegeven, maar ik wil jullie lezers en lezeressen toch laten weten dat ik zit op de Catharinaschool, welke school twee locaties heeft en wel aan de Smidserweg en Oude Lindestraat in Heerlen. Overigens is dit mijn laatste schooljaar. Dientengevolge loop ik op dinsdag en vrijdag stage in de bakkerij van Hoeve Corisberg. Ben hier dan ook, samen met andere leerlingen, druk doende met het maken van brood, koekjes, cake, wafels, worstenbroodjes en vla. Leuke bezigheden overigens. Onze bakresultaten worden vervolgens in de winkel van Hoeve Corisberg verkocht.

Even terug naar december 2015 want toen zijn leerlingen van de Catharinaschool uitgenodigd door Roda JC Midden in de Maatschappij om mee te lopen in de line-up tijdens destijds de wedstrijd Roda JC – Groningen. Voorafgaand speelden de G-teams van deze clubs tegen elkaar en ook daar mochten we mee in de line -up. Een geweldige ervaring. En de bekende BN-er Johnny de Mol was uitgenodigd door de spelers van het G- team om de aftrap te doen en het was heel leuk om hem te ontmoeten.

Vervolgens is er door Roda JC Midden in de Maatschappij de G-Stars United opgericht. Jongeren met een beperking kunnen hier eenmaal per twee weken trainen onder begeleiding van oud-Roda spelers. Vanaf maart 2016 ben ik mee gaan trainen en ga iedere keer met heel veel plezier naar de training. In het begin vond ik het zogenaamde van oudsher bekende partijtje, aan het einde van de training, nog wat moeilijk. Als ik de bal kreeg wist ik niet zo goed wat ik moest doen, maar door de goede begeleiding van de trainers gaat dat nu al stukken beter. Ik heb laatst zelfs twee keer gescoord in eén partijtje. Een mooie opsteker toch.

Tijdens een training in mei 2016 was Fysiopraktijk Stofberg aanwezig en kregen we allemaal een fitheidstest. Het waren soms lastige oefeningen maar ook daar werden we goed geholpen en begeleid en ging alles heel goed.

Ook was ik verleden jaar oktober uitgenodigd voor de reclamefoto van Roda JC Midden in de Maatschappij. Er was een professionele fotograaf die van iedereen hele mooie foto’s maakte Maar het allerleukste was nog wel dat ik met mijn grote held, Nathan Rutjes op de foto ben gegaan (zie opname hieronder). Ik hoop dat Roda JC Midden in de Maatschappij nog lang onze trainingen blijft organiseren want het is echt superleuk en dat “mijn cluppie” ook volgend seizoen toch eredivisievoetbal speelt.

 

Op de foto met haar grote held Nathan Rutjes was een leuke gewaarwording

Foto’s  Roda JC en Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie