Lezing “Klassieke mythologie” door kunsthistorica Erna Charbon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lezing “Klassieke mythologie” door kunsthistorica Erna Charbon
De verhalen over de Griekse en Romeinse goden hebben ook tegenwoordig niets aan actualiteit ingeleverd en vormen nog altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie voor bijvoorbeeld schrijvers en filmmakers. De smeuïge verhalen appelleren aan grote thema’s en aan gevoelens die van alle tijden zijn. De Olympische goden hebben menselijke trekken, met hun gebreken en kwaliteiten; de tragische helden gaan ten onder aan liefde en bedrog, gaan op avontuur en voeren oorlog als personages uit de beste hedendaagse literatuur.

In deze lezing komen de belangrijkste goden en de meest legendarische helden van de Griekse en Romeinse mythologie aan bod. Aan de hand van verschillende kunstwerken kijken we hoe hun avonturen door de eeuwen heen zijn verbeeld.

Wanneer: Woensdag 19 april
Adres: Bibliotheek Landgraaf Raadhuisplein 1
Van: 19.30 uur tot 21.30 uur
Kosten: gratis voor leden van de bibliotheek en vrouwengilde Landgraaf, niet-leden €2,00
Aanmelden: 045-5695660 of info@bibliotheeklandgraaf.nl

Foto steendrukmuseum

Geef een reactie