Prima actie in Meezenbroek. De verkeersonveiligheid Kasteellaan is goed onder de aandacht gebracht. En verkeerswethouder Nico Aarts, en de wethouder herstructurering Peter van Zutphen , hebben aangegeven dat de hele Kasteellaan een 30 km weg wordt, niet alleen via verbodsborden maar vooral door de weg anders in te richten.

Omdat de weg daarvoor langdurig afgesloten moet worden doen we dat pas nadat nu eerst de Limburgiastraat en daarna de Schaesbergerweg opgebroken wordt.

Daarom komen we op korte termijn naar de omwonenden met voorstellen voor tussentijdse maatregelen.

300 Meezenbroekers zeggen: de Kasteellaan is geen racebaan.

Gisteren met een mooie groep Meezenbroekers onder leiding van Ad Schaaf en Sita Rene Bottenberg een petitie aan wethouders Nico Aarts en Peter van Zutphen aangeboden. Voor een veilige Kasteellaan waar maximaal 30km per uur gereden kan worden.

De wethouders waren onder de indruk. Ze zegden toe dat de hele Kasteellaan 30 km zone wordt. Over 2 weken zal de gemeente de tijdelijke maatregelen (tijdelijke drempels of bloembakken) bekend maken. Begin 2018 wordt de hele straat gerenoveerd en heringericht als 30km-zone.

We zijn er nog niet, maar de 1e slag is gewonnen.

De SP spreekt komend jaar met 1 miljoen mensen over verbetering van hun buurt. Na acties in Heerenveen en Groningen is Meezenbroek de 3e actie in de buurtencampagne van de SP.

Foto’s FB Peter van Zuthen

 

Geef een reactie