Hele matige wedstrijd eindigt zonder doelpunten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de vrijdagavond wedstrijd mochten de dames van RKHBS nu op een regenachtige hele vroege ochtend al om 10.00 uur op Paasmaandag aftrappen op het kunstgras van GSV’28.

Geen lekker tijdstip, en dan ook nog een druilerige regen; de groepsapp liet dan ook veelvuldig de mooie zin “Help ik heb een hobby” zien zo rond de klok van 07.15 uur.

Maar ja de KNVB en de tegenstander hadden dit zo bepaald en dus zette de karavaan zich in gang voor een mooi rondje Zuid-Limburg dat zelfs nog groter werd door diverse wegomleggingen rondom gemeente Beek.

Maar ja, als je om 08.30 uur vertrekt, dan kom je uiteindelijk toch wel een keer op tijd aan….

De selectie was tov het duel op vrijdag slechts op twee plaatsen gewijzigd; Patty en Daniella hadden werkverplichtingen terwijl Sarah juist wel weer van de partij was. Jolanda moest last-minute nog afhaken ivm gezondheidsredenen.

Zo begon het team als volgt aan de match:
Desiree, Deniece, Patricia, Sarah, Janis, Cynthia, Nathalie, Sharon, Danielle, “ik speel overal Uschi” en Suus.

De bank werd bezet door Anke, Ella, de licht geblesseerde Nicolien en Jessica.

Vanaf het begin werd de thuisclub goed vastgezet en via combinaties werd het vijandige doel gezocht, wat al snel resulteerde in een corner. Uit de kluts kwam de bal op het hoofd van Uschi die rakelings naast kopte na amper 4 minuten.
Tot zover de positieve input over RKHBS van de eerste helft. Want wat vervolgens 41 minuten gebeurde had werkelijk helemaal niets met voetbal te maken; de bal leek wel onder 10.000 Volt te staan en werd alle kanten op geschoten behalve de goede.

De meest simpele pasjes kwamen niet aan, duels werden over het hele veld verloren, de keuzes voor simpele oplossingen werden keer op keer over het hoofd gezien; kortom het was echt slecht en dat werd na 22 minuten alleen nog maar erger toen Danielle (wederom) geblesseerd het veld moest verlaten.

Was het vrijdag een botsing met de stevige keepster; nu was het de geroutineerde en ca. 2 koppen grotere laatste verdediger van de thuisclub die bij een duel met Danielle haar lichaam zodanig inzette dat onze lichtgewicht een gratis vliegles kreeg en daar is Danielle niet echt voor gemaakt.

Nee het was niet het Paasweekend voor deze meid.

Uschi had het in de spits al zwaar genoeg met het fysiek ijzersterke centrale duo dat een zeer geslaagde uitvoering van het Engelse ‘kick and rush” principe hanteerde.

Elke bal die voor de voeten van een van de twee belandde werd met Mach 1 naar voren gepierd waar de snelle spitsen het onze verdediging razend moeilijk maakte.

Zo kon RKHBS geen moment een vuist maken en werden de counters steeds gevaarlijker.

Op het half uur redde Desiree zeer attent bij een verdwaald afstandsschot dat door Sarah nog van richting werd veranderd.

Dit waren de hoogtepunten van een eerste helft die voor de neutrale toeschouwer een doorn in het oog geweest zal zijn. De stilte in het kleedlokaal was daarna veelzeggend; Erwin kon kwaad worden en al zijn verbale kunsten ten toon spreiden maar als een team zo slecht  speelt heb je aan 15 minuten rust ook niet veel om alles recht te breien. Het enige positieve was dat de tegenstander er nog niet in geslaagd was om te scoren, maar hun grootste troeven moesten nog warm draaien.

GSV ’28 da 1 speelt weliswaar ook slechts 6e klasse, maar staan daar met een straatlengte voorsprong op een promotieplaats, en zijn zoveel beter dan da2 dat elke aanvulling een enorme impuls is voor da2. De regels van de KNVB laten dit ook gewoon toe, dus hierover ook geen enkele klacht maar de jonge dames en met name de nummer 10 die inmiddels in het veld waren gekomen waren werkelijk niet te houden en van een niveau dat je zelden tot nooit ziet in de 6e klasse.

Dat dit meisje pas 15 jaar oud was, doet niks af aan haar exceptionele kwaliteiten. Links , rechts, voor, achter, ze was overal op het veld te vinden en Nathalie had haar handen vol aan deze meid die qua leeftijd ruim haar dochter kon zijn. Zij dirigeerde het duel en het leek al snel mis te gaan voor RKHBS toen Deniece opgejaagd werd en hierdoor onvermijdelijk balverlies lees; de weg naar de goal van Desiree lag wagenwijd open maar tot opluchting van iedereen met een rood-wit hart schoof de spits de bal naast de goal.

Een minuut later schoot mrs. Nummer 10 de bal van afstand nog eens hard op goal maar weer was er het engeltje op de schouder van Desiree; ook deze bal verdween naast de goal. Bij RKHBS was inmiddels Ella in de plaats gekomen van Suus, wat in ieder geval tot meer fysieke kracht leidde en was Danielle ook weer fit genoeg om de gelederen te versterken.

Hierdoor kreeg het team iets meer grip op de match en kon Nathalie van grote afstand de keepster op de proef stellen; het schot was prima maar van te ver om haar echt te verontrusten. Na 65 minuten was er dan weer een kans van de thuisclub toen Desiree een afstandspegel niet onder controle kreeg en de rebound nu voor de afwisseling eens over geschoten werd.

Zo kabbelde het duel verder maar ontstonden er wel steeds meer irritaties op het veld door de uiterste warrige leiding van de neutrale scheidsrechter. Dat er in de regio Beek op heel hoog niveau handbal wordt gespeeld is bekend maar dat wil niet zeggen dat de regels die voor deze sport gelden dan ook maar toegepast moeten worden op een voetbalveld.

In de laatste zes minuten van de reguliere speeltijd cumuleerde dit in een opeenstapeling van blunders van de onpartijdige.

84e Minuut: Danielle gaat vanaf links het strafschopgebied in en wordt duidelijk aangetikt maar blijft in balbezit en kan ook nog goed uithalen, maar minder goed waardoor de keepster redding kan brengen

85e Minuut: Uschi wilt langs de laatste verdedigster glippen maar deze slaat met haar elleboog de bal op de rand van de 16 duidelijk weg; “ik heb niks gezien” was het relaas van de beste man.

89e minuut: het hoogtepunt van zijn reeks discutabele beslissingen; een klutsbal komt op de knie van een verdediger welke echter bewust terugspeelt op de keepster; de keepster twijfelt nog of ze bal mag oprapen maar neemt de gok. De scheids vind dit geen opzettelijke terugspeelbal en laat gewoon doorspelen.

Tsja; we zullen maar zeggen dat meningen kunnen verschillen……

Zo eindigde het duel zo als het begon; zonder doelpunten en verloor RKHBS voor het eerst deze competitie punten aan een tegenstander uit het “rechterrijtje”.

Tegen Leonidas “win” je met 1-1, vandaag “verlies” je met 0-0.

Om toch positief af te sluiten; het Paasweekend leverde de eerste twee “clean sheets” op voor Desiree (ze kreeg overigens pas vijf doelpunten tegen in zes duels); RKHBS bleef door dit resultaat voor de twaalfde keer op zestien ongeslagen en liet zien dat je door heel hard te werken toch punten kunt sprokkelen als je niet goed in de wedstrijd zit.

De resultaten na de winterstop zijn dan ook heel opvallend: 8 gespeeld; 2 gewonnen en verloren, 4x gelijk en een doelsaldo van 10-7.

Komende zondag komt de andere club uit 1928 op bezoek; Berg ’28 is dan de tegenstander. Nieuwe ronden, nieuwe kansen.

Foto’s Gabriella Loo

Geef een reactie