Na de nederlaag tegen SVN van afgelopen zaterdag was het zaak om thuis punten te pakken tegen Simpelveld om de aansluiting te houden met SVME. Waar Simpelveld normaal in de beginfase over ons heen knalt, gebeurde dit vandaag echter niet.

Toch bewezen we onszelf geen goede dienst door de 0-1 simpel cadeau te geven. Ron leek goed terug te spelen op Freek, maar die kon de bal toch niet wegschieten voor de instormende aanvaller van Simpelveld die Freek omspeelde en binnen schoof. We herpakten ons kregen enkele mogelijkheden via voorzetten van Jarno en Michel.

Uiteindelijk viel de 1-1 toch op goede wijze. Vanuit een ingooi werd er goed gecombineerd, met als slotstuk een prachtige krul in de verre hoek van Kjell op aangeven van Kay. Na de rust gingen we vol voor de overwinning en kwam Simpelveld niet verder dan enkele lange ballen die weinig effect hadden. Wij hanteerden grotendeels dezelfde formule maar hadden wel succes. Kjell lanceerde Bjorn die de doelman omspeelde en rustig de 2-1 binnen schoof.

Hierna was het vrouwen en kinderen eerst, kreeg Jim nog een kans, schoot de topscoorder van Simpelveld in de laatste minuten een vrije trap op de kruising en eindigden de gasten met tien man na een trappende beweging van de linksback. Aan de stand veranderde gelukkig niks meer en zo pakten we drie belangrijke punten op weg naar handhaving.

Zondag thuis tegen RKVVM dat op 4 punten staat. Alles is nog mogelijk.