The Handmaiden Erotisch en onweerstaanbaar verhaal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zuid-Korea, 2016 / 141 minuten

Regie: Chan-wook Park

Met: Ha Jung-woo, Kim Min-hee, Jo Jin-woong e.a.

Donderdag 20 april / 20.00 uur                   TICKETS

Vrijdag 21 april / 20.00 uur                          TICKETS

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

The Handmaiden, zie: www.filmhuisDeSpiegel.nl < do 20 en vr 21 april 20u #Heerlen. Regie Chan-wook Park. Laat je verleiden en zachtjes kastijden door deze duistere erotische thriller van grootmeester Park Chan-wook, een prachtige en waardige toevoeging aan zijn eigenzinnige oeuvre. Het verhaal van weesmeisje en dievegge Sookee.

In het door Japan bezette Korea van de jaren dertig gaat zij als dienstmeid aan de slag in het gotische landhuis van een steenrijke Koreaan met een uit de hand gelopen obsessie voor erotische Japanse literatuur. Sookee wordt aangenomen om het leven van zijn in luxe gevangenschap levende nicht, mevrouw Hideko, te veraangenamen, maar geen van beiden weet dat Sookee werkt voor een zogenaamde graaf die via haar dichter bij mevrouw Hideko hoopt te komen.

Maar waar de graaf en de kasteelheer geen rekening mee hielden, is dat de twee vrouwen een intense en stomende relatie krijgen. En door hun liefde voor elkaar ontdekken ze dat ze zich niet hoeven te schikken in de plannen die mannen maken over hun leven én hun dood.

The Handmaiden – losjes gebaseerd op de bestseller Fingersmith van Sarah Waters – is een heerlijke, opwindende en beeldschone thriller over verraad en verleiding, even sensueel als verontrustend. Met onder de oogverblindende oppervlakte een gelaagd verhaal over klasse en identiteit en het spelen van rollen.

Over wie je bent in andermans ogen versus wie je zelf wilt zijn.
★★★★★ VPRO Cinema ‘Erotisch en onweerstaanbaar verhaal’;
★★★★★ Het Parool ‘Zinderende traktatie’;
★★★★ The Guardian ‘Prachtig ontworpen en seksueel bevrijdend’;
**** De Volkskrant ‘We zien hoe nekhaartjes worden gestreeld – en dan moeten de scènes met lolly’s, kwastjes, balletjes en belletjes nog komen. Alles is erotiek in de technisch perfecte vertelling van de Zuid-Koreaan Park Chan-wook’.

Geef een reactie