Juvat Westendorp geeft aftrap Jongeren op Gezond Gewicht Heuvelland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer dan 3.000 kinderen dansen voor een gezond gewicht

Op vrijdag 21 april 2017 – tijdens de Koningsspelen – is de kick-off van Jongeren op Gezond Gewicht Heuvelland. Met de waterbus van WML maakt JOGG-ambassadeur danser/acteur Juvat Westendorp een tour langs de vijf Heuvellandgemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Eijsden-Margraten.

Kinderen dansen in Bunde  Om 12.00 uur stopt de bus een half uurtje bij basissschool Franciscus in Bunde. Na een ontvangst door wethouder Berry van Rijswijk gaat Juvat dansen met de basisschoolleerlingen. In Bunde dansen 325 leerlingen mee. In het hele Heuvelland doen 3.300 kinderen mee met deze kick-off.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) In het Heuvelland is 1 op 7 kinderen te zwaar. Met JOGG willen we hier verandering in brengen. JOGG staat voor een lokale, integrale en duurzame aanpak. Onder de paraplu van de gemeenten werken scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupers en woningbouwverenigingen samen om de omgeving zo in te richten dat de gezonde keuze weer de normale en makkelijke keuze is. Die samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en meer aandacht voor voeding en beweging.

JOGG Heuvelland is binnen Limburg het eerste regionale samenwerkingsverband tussen verschillende JOGG gemeenten. Doordat de Heuvelland gemeenten integraal samenwerken is de kans op succes groter. De jeugd zelf staat centraal en de gemeenten nemen de regie.

Kortom, samen werken aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

DrinkWater campagne

Naast de kick-off voor JOGG Heuvelland wordt in samenwerking met WML tijdens de Koningsspelen ook het startsein gegeven voor de campagne DrinkWater. Water drinken moet weer heel gewoon gaan worden. Het levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht. Met de campagne DrinkWater maakt Jongeren Op Gezond Gewicht water drinken makkelijk en aantrekkelijk. Alle basisschoolleerlingen krijgen een Drinkwater bidon die tijdens deze dag bij de waterwand van WML met drinkwater gevuld kan worden. Na de Koningsspelen worden de bidons op de scholen gebruikt om waterdrinken te stimuleren.

DrinkWater - fotodrieluik

Geef een reactie