Donderdag 27 april 2017

Aanvang 12:00 uur  Einde uiterlijk 21:00 uur

 

Op 27 april vieren we in Nederland Koningsdag, dat doen we natuurlijk ook in Welten – Benzenrade en  wel  met een groot feest op het Rector Poelsplein. Natuurlijk hopen we op een zonovergoten dag met misschien wel zomerse temperaturen, want dan is het gewoon nog meer feest. Mochten de weergoden desondanks roet in het eten willen gooien, dan verplaatsen we ons Koningsdagfeest, evenals vorig jaar, gewoon naar het Gemeenschapshuis toen we ondanks kou en regen ook een leuk goed bezocht Koningsdagfeest hebben gevierd. Alle ingrediënten van het feest blijven, binnen of buiten, gewoon hetzelfde.

De organisatie van Koningsdag 2017 is bij Gemeenschapshuis Welten, Muziekvereniging T.O.G. en C.V. de Vlavrèters in goede handen, alle drie weten ze immers, ieder op hun eigen manier, wat feest vieren is.

Dit jaar veel muziek tijdens Koningsdag. Uiteraard hebben we een diskjockey. Onze eigen Ralf Beuken zal er voor zorgen dat we op Koningsdag geen moment ‘muziekloos’ zullen zijn. En hoewel dat eigenlijk al reden genoeg is om die dag van de partij te zijn, is er nog meer, want wat is een Koningsdagfeest zonder live muziek, Company4U brengt 50 jaar pop, – en rockgeschiedenis.

En wanneer de kinderen even genoeg muziek gehoord hebben dan is er voor hen nog alternatief genoeg, natuurlijk is er een springkussen, maar daarnaast kunnen de kinderen ook cupcakes versieren en opeten of zichzelf laten schminken, bovendien kunnen er allerlei leuke spellen worden gespeeld.

Voor eten en drinken hoef je die dag niet naar huis want met een bar en een barbecue op het plein  is er eten en drinken genoeg.

Twee onderdelen van de dag brengen we extra onder de aandacht, zodat iedereen die daaraan mee wil doen genoeg tijd heeft om zich voor te bereiden.

  • Terug van weggeweest is de optocht van versierde fietsen en de harmonie van T.O.G. aan het begin van de dag. Voor de eigenaars van de mooist versierde fietsen zijn er uiteraard leuke prijzen te winnen. Jeugdprins Rens I en Prins Paul II vormen samen de deskundige jury die uit al die versierde fietsen de mooisten zullen kiezen. Dus zorg ervoor dat je om 12:00 uur met jouw super mooi versierde fiets op het Rector Poelsplein bent.
  • Heb je nog speelgoed, boeken of films die je kwijt wilt. Dan kun je er misschien nog wel wat geld mee verdienen ook. Kinderen die graag spullen willen verkopen kunnen op Koningsdag terecht op hun eigen ‘markt.’ Je hoeft hiervoor geen grote marktkraam te huren. Neem gewoon een eigen deken mee om je spulletjes op uit te stallen en verkopen maar.

Geef een reactie