De eindfase van de voetbalcompetitie is in zicht. De ontknopingen naderen. Voor de meeste ploegen zijn er nog 4 wedstrijden te gaan, alvorens van een welverdiende zomervakantie kan worden genoten. Zo ook voor RKUVC. De ploeg van trainer Ron Ruijgh kan dit seizoen in 5B met reden worden bestempeld als een middenmoter. Een periodetitel is niet meer haalbaar, het kampioenschap was reeds langer aan de horizon verdwenen.

Neemt niet weg dat de ploeg, die haar domicilie heeft in Sportpark Langs de Gewannen in Ulestraten, haar sportieve plicht zal willen blijven vervullen. Zeker als een titelaspirant, zoals nu KVC Oranje, op bezoek komt. Die laatste ploeg stond lange tijd fier aan kop in 5B. Inmiddels is een hevige tweestrijd gaande met SV Brunssum, dat het eerder ontstane gat heeft weten te dichten.

Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd tussen KVC Oranje, dat donderdag 27 april a.s. nog het restant van de eerder gestaakte thuiswedstrijd tegen Eikenderveld heeft te verwerken, en RKUVC in een nipte 3-2 zege voor de ploeg uit Bleijerheide. Die score geeft aan dat die confrontatie in Kerkrade, op 13 november 2016, een spannende pot voetbal betrof. Destijds wist RKUVC -voor die laatste ploeg kwam in een wat verder verleden overigens oud KVC-er Bjorn Sonnenschein uit-  een 2-0 achterstand weg te werken, om uiteindelijk dan toch, door een laat doelpunt van Mitchel Flecken, aan het kortste eind te trekken.

Er staan nu dus twee ploegen tegenover elkaar waarvan de één, RKUVC, vrijuit kan voetballen en voor de spreekwoordelijke sportieve eer speelt en de ander, KVC Oranje, een zege, en daarmee drie punten, broodnodig heeft om de race om het kampioenschap met concurrent SV Brunssum springlevend te houden. Voldoende ingrediënten ook deze keer voor een spannende pot voetbal en dus ook genoegzaam reden om een bezoek te brengen aan dit duel in het pittoresk gelegen Ulestraten. Beide ploegen verheugen zich op uw komst.

 

Geef een reactie