Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag in Utrecht met 1-0 verloren. Vlak voor tijd kreeg Roda JC een tegendoelpunt uit een vrije trap van Labyad.

De eerste mogelijkheid van dit duel was voor Roda JC. Mikhail Rosheuvel werd de diepte in gestuurd, trok de bal scherp voor richting de tweede paal waar Gyliano van Velzen kon afwerken. Helaas raakte de buitenspeler de bal verkeerd waardoor de stand 0-0 bleef

Ook FC Utrecht liet in de beginfase van zich horen; Kerk werd vrijgezet voor doelman Van Leer maar Christian Kum voorkwam met een ingreep een kans tot afwerken voor de thuisploeg. Nadat er 20 minuten vrijwel niets gebeurde; FC Utrecht probeerde aan te vallen en Roda JC gokte op de counter; kreeg FC Utrecht na 27 minuten spelen mogelijkheid; Van Peppen verwerkte de bal tot hoekschop.

In de 33e minuut kreeg FC Utrecht in de persoon van Ayoub de kans om de thuisploeg op een voorsprong te zetten; Benjamin van Leer pakte de inzet van de technische middenvelder vakkundig. Vijf minuten voor rust kreeg FC Utrecht een vrije trap op een gevaarlijke plek; de inzet van Labyad ging echter meters over het doel van Roda JC. Vlak na rust kreeg Roda JC een forse kans in de persoon van Mikhail Rosheuvel. Zijn inzet belandde echter recht in de handen van FC Utrecht-doelman Jensen. Na 54 minuten spelen kreeg FC Utrecht een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Benjamin van Leer liet opnieuw zijn klasse zien door een inzet van Kerk te verwerken tot hoekschop.

Enkele minuten laten kwam FC Utrecht wel héél dichtbij de openingstreffer; een inzet van Kerk raakte de binnenkant van de paal en de rebound werd gestopt door Benjamin van Leer. Daartegenover zette Roda JC een afstandsschot van El Makrini, welke werd verwerkt tot hoekschop. De daaropvolgende corner leverde bíjna de 0-1 voor Roda JC op; Daryl Werker kopte van dichtbij over de goal.

Enkele minuten later probeerde Haller het met een spectaculaire halve omhaal; ook deze poging ging over het doel. Roda JC kroop richting het einde van het duel iets meer uit haar schulp. Mikhail Rosheuvel kreeg een reuze mogelijkheid om de ploeg uit Kerkrade na 77 minuten spelen op een 0-1 voorsprong te zetten. Abdul Ajagun zette hem één-op één met doelman Jensen, maar zijn inzet ging helaas voorlangs. Acht minuten voor tijd kreeg FC Utrecht een reeks corners, maar de defensie van Roda JC hield stand. Enkele ogenblikken later brak Roda JC dan toch. Uit een vrije trap schoot Labyad de 1-0 voor de thuisploeg tegen de touwen. Over twee weken neemt Roda JC het in het Parkstad Limburg Stadion op tegen Willem II, een cruciaal duel in de strijd om directe handhaving in de Eredivisie.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie