“Fascinerende, blikverbredende film.” How to meet a Mermaid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederland, 2016 / 90 minuten

Regie: Coco Schrijber

Maandag 24 april // 20.00 uur               TICKETS

Regisseuze Coco Schrijber gaat vijftien jaar na de verdwijning van haar broer Lex terug naar de plek waar haar broer tijdens een duikvakantie verdwenen is: de Rode zee in Egypte. Op het strand werd destijds een bundeltje gevonden dat hij achtergelaten heeft; zijn schoenen, zijn kleren en een duikersmes. De vondst van het duikersmes deed Coco vermoeden dat hij zelf die drastische keuze gemaakt had. Een duiker gaat immers nooit de zee in zonder zijn duikersmes. Om achter zijn motieven te komen spreekt ze met zijn reisgenoten, de lokale autoriteiten en andere betrokkenen. Ondanks haar duikangst neemt ze haar eerste duik op de plek waar Lex voor het laatst het water in dook.

Coco kiest voor een essayistische aanpak. Het geluid van de zee is afwisselend verleidelijk en huiveringwekkend te horen. Evenals de beelden van de zee die een dubbele werking hebben. Prachtige beelden worden afgewisseld met angstaanjagende, dreigende, verslindende beelden. De film vervlecht enkele uitspraken van de geïnterviewden met citaten van o.a. Virginia Woolf, Albert Camus en John F. Kennedy. Het persoonlijke verhaal wordt verbonden met de Mexicaanse surfer Miguel die een tocht op zee voorbereidt en met het verhaal van Rebecca die mysterieus verdween van het cruiseschip waar ze werkzaam was.

Prijzen o.a.: IDFA 2016 – Finalist – Best Female-Directed Feature Length Documentary.

**** NRC Handelsblad “Magnetiserende (onderwater)beelden.”; **** Volkskrant
“Overdonderdend en mysterieus.”; **** VPRO Cinema “Fascinerende, blikverbredende film.”

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie