Ambassadrices voor Limburgse dameswielrennen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto Leontien van Moorsel (Amstel Gold Race koersdirecteur), Annemarie Penn-Te Strake (Burgemeester van Maastricht), Marleen van Rijnsbergen (gedeputeerde van de Provincie Limburg ) en Britt Jochems (talentcoach van de KNWU)

Het Amstel Gold Race weekend van 2017 was niet alleen de (her)start van de Amstel Gold Race Ladies Edition, maar was tevens de symbolische aftrap voor de uitwerking van een Limburgs wielerplan voor dameswielrennen. Deze start werd ingeluid met de bekendmaking van vier ambassadrices. Dit zijn Leontien van Moorsel (Amstel Gold Race koersdirecteur), Annemarie Penn-Te Strake (Burgemeester van Maastricht), Marleen van Rijnsbergen (gedeputeerde van de Provincie Limburg ) en Britt Jochems (talentcoach van de KNWU) die zich inzetten voor de reputatie van het dameswielrennen in Limburg en daarbuiten.

Het dameswielrennen heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen in Nederland. Qua uitstraling, professionaliteit  en kwantiteit van recreatieve fietsers, zo ook in Limburg. Het ontbreekt echter aan een duidelijk plan waar Limburg naar toe wil met het dameswielrennen de komende jaren op het gebied van evenementen, topsport en breedtesport. Daarom zal er dit jaar onder leiding van de Stichting Limburg Cycling een plan worden uitgewerkt voor de periode 2018-2020.

De handtekeningen van de vier ambassadrices werden tijdens het Amstel Gold Race weekend gezet. “Mooi om te zien dat Limburg kiest om ook voor de lange termijn een duidelijk plan uit te stippelen. Dit komt het dameswielrennen alleen maar ten goede”, aldus kersvers ambassadrice Leontien van Moorsel. Voormalig wielrenster Tracey Gaudry die als vice-president van de UCI verantwoordelijk is voor het dameswielrennen roemde de manier waarop de gezamenlijke ploegenvoorstelling met de dames en heren vorm werd gegeven en sprak de hoop uit dat de combinatie tussen heren en dameswedstrijden meer van de grond zou komen.

Bron en Foto Stichting Limburg Cycling

Geef een reactie