Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij de gemeente Landgraaf. Om de klimaatverandering een halt toe te roepen, zullen we samen aan de slag moeten. We willen immers de kwaliteit van leven behouden, ook voor de toekomstige generaties. Juist die toekomstige generatie, onze jeugdige inwoners, fungeert als aanjager voor bewustwording en gedragsverandering. De jeugd heeft, net als duurzame energie, immers de toekomst. Zij voelen zich vaak meer verbonden met de natuur en onze aarde, dan de volwassenen.

Om die bewustwording onder de jeugd ‘aan te jagen’ heeft de gemeente alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in Landgraaf onlangs uitgenodigd voor een bezoek aan het Continium in Kerkrade. Het Continium is een unieke informele leeromgeving met vele educatieve mogelijkheden op het gebied van wetenschap en techniek, duurzaamheid, erfgoed, innovatie en creativiteit. Tijdens dit bezoek werd onderzocht wat duurzaamheid nu eigenlijk betekent? Door verschillende experimenten, workshops en spellen ontdekten de leerlingen hoe breed duurzaamheid eigenlijk is. Het is niet alleen zuinig zijn op ons milieu of zuinig omgaan met energie, maar ook samenwerken en voor elkaar zorgen. Een leerzame dag waarbij wethouder Freed Janssen getuige was van een enthousiaste groep jonge inwoners van Landgraaf met een duurzaam hart.

Foto afdeling communicatie Landgraaf

Geef een reactie