Hoofdmenu

Mariachiband Los Caballeros in Latin Meets Europe-concert

 

 

Mariachiband Los Caballeros vervangt het Venezolaans orkest Simon Bolivar tijdens het Latin Meets Europe concert op 24 juli. De uit Kroatië afkomstige band staat al jaren hoog op het verlanglijstje van WMC en de organisatie is dan ook verheugd dat het ditmaal gelukt is om de band naar het Wereld Muziek Concours te halen. Tevens zal André Rieu tijdens deze avond de naar hem vernoemde Young Talent Award uitreiken.

Los Caballeros staat bekend om zijn sfeervolle vertolking van de traditionele Mexicaanse Mariachi-muziek en gooit sinds 1998 zowel nationaal als internationaal hoge ogen. De tienman sterke Mariachiband treedt de 24e op samen met het European Union Youth Wind Orchestra in de Rodahal in Kerkrade.

Dirigent Jan Cober is blij met de toevoeging van de band aan het concert. ‘De combinatie van het Europees Jeugdorkest en Los Caballeros doet recht aan de culturele ontmoeting die we willen bewerkstelligen. Met Latin Meets Europe willen we de veelzijdigheid en diversiteit van muziek laten zien. En dat op een kwalitatief zeer hoogwaardig niveau.’

Foto WMC