Nederlandse brandweerauto van Ulestraten naar Kosovo


Toen Wim Beeren uit Ulestraten vijf jaar geleden terugkwam uit, Kosovo wist hij wat hem te doen stond. Tijdens zijn politiewerk had hij gesproken met de plaatselijke bevolking van de stad Gjakova. Daar hoorde en zag hij dat de brandweerkazerne om goed werkend materiaal verlegen zat. De auto’s waren vaak meer dan 50 jaar oud. Ze hadden geen brandweerlaarzen, amper helmen en te weinig brandweerpakken.

Samen met Jos Kallen en Paul Curfs heeft hij zich ingezet om de brandweerauto die zij geschonken kregen van VDL volledig op te knappen en aan te vullen met materiaal en gereedschap.  Op 3 september rijden ze naar Gjakova, samen met brandweerman Theo Frerichs uit Meijel.  Hij gaat de brandweerlieden ter plekke uitleg geven over hun nieuwe auto. Mocht u nog brandweerbenodigheden weten of hebben liggen: de mannen zijn er erg blij mee.

Meer informatie vindt u op de website van Uit de Brandweerwagen.

Foto uit de website van Brandweerwagen.

Geef een reactie