Kom en bewonder de Paarse Pracht bij Natuurmonumenten

 

 

De heide staat weer in bloei!
Dag van de Paarse Pracht op de Brunssummerheide

De dagen worden weer korter, het hoogtepunt van de zomer lijkt voorbij, maar voor de heide staat op het punt van ontspringen: de prachtig bloeiende Brunssummerheide. Om dit te vieren organiseert Natuurmonumenten in het weekend van 18 en 20 augustus activiteiten in het kader van de paarse pracht.

Op vrijdag 18 augustus is er een avondwandeling over de bloeiende heide en op zondag 20 augustus is er rond het bezoekerscentrum de Dag van de Paarse Pracht. De avondwandeling onder leiding van de boswachter start om 19.00 uur bij het bezoekerscentrum en duurt ongeveer 2 uur. Leden betalen € 5,- en niet-leden € 8,-.  De Dag van de Paarse Pracht op zondag, duurt van 12.00 tot 16.00 uur en speelt zich hoofdzakelijk af rond het bezoekerscentrum. Er staan kraampjes met informatie over de heide, de dieren en planten die hier leven. De speciale paarse-pracht wandeling van 7 kilometer is verkrijgbaar. Voor de kleintjes is er een paarse pracht-speurtocht rondom het bezoekerscentrum. Meer informatie en reserveren kan via www.nm.nl/agenda.

 

Begeleide heidewandeling

Op vrijdagavond 18 augustus start er voor het bezoekerscentrum om 19.00 uur een speciale heidewandeling onder leiding van een van de vrijwillige boswachters, die je de mooiste plekjes van de bloeiende heide laat zien. Deze wandeling duurt ca. 2 uur, is ongeveer 6 kilometer lang en is niet geschikt voor kleine kinderen. Kaartjes kosten € 5,- voor leden en € 8,- voor niet-leden en zijn online te boeken via www.nm.nl/agenda

 Dag van de Paarse Pracht

Op zondag 20 augustus vieren we rond het bezoekerscentrum de Dag van De Paarse Pracht. Van 12.00 tot 16.00 uur staan er kraampjes waar leuke spulletjes verkocht worden en waar informatie gegeven wordt over de heide en de dieren en planten die daar leven. Ook wordt uitleg gegeven over het belang van de heide en het heidebeheer en over de bijen en hun functie voor de mens. Vanaf deze dag is de paarse-pracht-wandelroute van 7 kilometer in het bezoekerscentrum te koop die de mooiste heidegebieden met elkaar verbind en je langs de mooiste uitzichtpunten voert. Voor de kleintjes is er een speurtocht uitgezet rondom het bezoekerscentrum.

 Bezoekerscentrum Brunssummerheide
Schaapskooiweg 99 | 6414 EL Heerlen |045-5630355 bc.brunssummerheide@natuurmonumenten.nl |www.natuurmonumenten.nl
Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is geopend van di –zo, van 10 tot 17 uur.

Foto’s: Natuurmonumenten Paarse Pracht op de Brunssummerheide

Geef een reactie