Orlando Festival Concert in Theater Landgraaf

 

Donderdag 17 augustus geeft het Franse strijkkwartet Quatuor Yako om 15.00 in Theater Landgraaf een concert in het kader van het Orlando Festival. De toegang is gratis.

Het kwartet was prijswinnaar van het FNAPEC concours in Paris (maart 2016). Het Quartuor Yako is ensemble-in-residence bij ProQuartet in Parijs, waar het samenwerkt met leden van de kwartetten Alban Berg, Artemis, Vogler, and Belcea.

Het kwartet heeft deelgenomen aan verschillende festivals en academieën, zoals Aix en Provence, Montepulciano, Villecroze, maar ook aan het project « 50 for the Future» met het Kronos Quartet (Holland Festival, Amsterdam 2016) en heeft op het podium gestaan met het Bill T. Jones dansgezelschap (« Play and Play », gefilmd door Arte Concert). In 2017 speelt Quatuor Yako in het Paris Philharmonie, Salle Molière (Lyon) en op vele festivals in Frankrijk.

Quatuor Yako is in 2015 opgericht in Lyon. De leden van dit Franse strijkkwartet werken samen met Yovan Markovitch en Luc-Marie Aguera (Ysaye Quartet) en studeren sinds 2016 in de klas van Christoph Poppen en Hariolf Schlichtig (Cherubini Quartet) in München.

Concoursdeelnemer en Masterclass Ensemble in Landgraaf: Ludovic Thilly, viool, Pierre Maestra,  viool, Vincent Verhoeven, altviool, Alban Lebrun violoncello

Reserveren is gewenst: info@theaterlandgraaf.nl

Meer informatie: www.theaterlandgraaf.nl

Geef een reactie