Van vrijdag 18 augustus ten en met zondag 27 augustus vindt op de Open Air-Bühne, van de hoog gelegen burcht in Monschau weer het bekende Monschau Festival plaats. De organisatoren Helmut Lanio en Dorit Schlieper hebben gebroken met het Monschau Klassik verleden, met grote opera en operette producties. Grote namen en een afwisselend festivalprogramma kenmerken de editie 2017. Manfred Mann’s Earth Band zorgt vrijdag om 20.00 uur voor de vurige aftrap.

Manfred Mann, Patricia Kaas, Daniel Hope en Vicky Leandros zijn artiesten van internationale naam en faam. Dat dergelijke artiesten nu te zien en horen zijn op een verhoudingsgewijs klein festival in de Eifel zegt alles over de naam die Monschau de afgelopen jaren in de internationale showbizz heeft opgebouwd. “Voor die reputatie hebben we keihard gewerkt”, glimlach ‘macher’ Helmuth Lanio. “Het werpt nu in toenemende mate haar vruchten af en vertaalt zich in fantastische headliners voor augustus.”

Manfred Mann’s Earth Band verzorgt vrijdag 18 augustus om 20.00 uur de opening.  Zaterdag 19 augustus laat de virtuoze Britse violist Daniel Hope, winnaar van de  Europese cultuurprijs 2015, en meervoudig winnaar van de Klassik-ECHO ook liefhebbers van klassieke muziek aan hun trekken komen. Zondag 20 augustus is met Française zangeres Patricia Kaas een heuse wereldster in Monschau te zien. Donderdag 24 augustus is er op veelvuldig verzoek van het publiek een weerzien met Kölsche Tön. De in de Euregio razend populaire Höhner maken onder de noemer Höhner meets Classic 2017 opnieuw een geslaagde een-twee met de Jungen Sinfonie Köln, onder leiding van Ulrich Gögel en Sebastian Hässy. Aanvang: 20.30.

Vrijdag 25 augustus openen Angelo Branduardi en zijn band met poëtische en meeslepende muziek het tweede Festival weekend. Zaterdag 26 augustus is Vicky Leandros in Monschau te gast. Ook op gevorderde leeftijd heeft de charismatische Griekse wereldster nog altijd een fantastische uitstraling. De afsluitende festival dag staat in het teken van Johnny Cash. Met de ‘Johnny Cash Roadshow – a Celebration-  klinken vanaf 20.30 de bekendste liedjes van een van Amerika’s belangrijkste zangers en songschrijvers uit de 20ste eeuw. Een uniek optreden dat je beslist niet mag missen als je liefhebber van countrymuziek houdt. Voor het volledige programma en kaartenbestellingen zie:

www.monschau-festival.de Ook via Monschau Touristik 0049- 024 7280 48 28 of 0049- 024 72 80 480 zijn in de voorverkoop kaarten verkrijgbaar. Tip: wees er snel bij want de ervaring leert dat de meeste voorstellingen in Monschau snel uitverkocht zijn

Foto Monschau-festival

Geef een reactie