Op zondag 24 september wordt in onze toekomstige gemeente Beekdaelen de 4e editie georganiseerd van het landelijke wandelevenement De HRT Nationale Wandeldag. Startpunt is Kasteel Amstenrade. Ook in Noord-Brabant worden dit jaar routes van de Wandeldag gelopen. Deelname is gratis.

Regionale hoogtepunten

De HRT Nationale Wandeldag biedt prachtige wandelroutes van 5 tot 25 kilometer. De verschillende afstanden maken dit evenement voor iedereen toegankelijk en dat is precies de insteek van organisator HRT Business Professionals. Wandelen is gezond, de buitenlucht geeft energie en het brengt mensen samen. Dat zijn de ingrediënten van dit unieke wandelevenement!

Beekdaelen

De routes leiden op 24 september langs de mooiste stukjes van onze nieuwe gemeente Beekdaelen. Behalve de prachtige natuur is er ook ruimte om culturele hoogtepunten in de regio te ontdekken. Dat begint al bij de start bij het bijzondere kasteelpark van Amstenrade. Laat u hierna meenemen langs monumentale gebouwen, eeuwenoude boerderijen, kerkjes (zoals het 1000 jaar oude Clemenskerkje in Oud-Merkelbeek) en verscholen gehuchten van Beekdaelen. Naast de wandelroutes is er ook gelegenheid om Kasteel Amstenrade te bezichtigen en zijn er die dag verschillende festiviteiten op de cour van het kasteel.

Unieke wandelroutes met verschillende afstanden vormen op zondag 24 september het decor van de 4e editie van de HRT Nationale Wandeldag. De huidige gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen heten u van harte welkom in Beekdaelen!

Deelname

Er kan gestart worden tussen 10.00 en 15.00 uur. Binnenkomst is mogelijk tot 18.00 uur. Voor aanmelding en meer informatie: www.hrtwandeldag.nl ».

Foto Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie