17 augustus Regioconcert Theater Landgraaf Alauda Quartet

Concert door finalist van het Orlando Concours:
het ALAUDA KWARTET

ALAUDA KWARTET (Servië/Slovenië, Spanje, Italië, Japan)
Cristina Prats-Costa viool,
Milan Berginc viool,
Mari Adachi altviool,
Elena Cappelletti violoncello

aanvang: 15.00 uur
entree: gratis
Een vrije gave wordt zeer gewaardeerd

Het Alauda Kwartet is één van de vooraanstaande jonge Europese strijkkwartetten dat in 2011 gevormd is aan het Conservatorium van Londen (Royal Academy of Music), een internationaal ensemble waarvan alle leden een grote passie hebben voor kamermuziek en in het uitdiepen van het repertoire.

In 2015 zijn ze geselecteerd als Park Lane Group muzikanten en gaven zij hun eerste recitals in the Purcell Room, de Queen Elisabeth hall, en de St. Martin-in-the-fields in London. Ook zijn ze gedurende 2016-17 verkozen als Concert Artists door de stichting Making Music. Het kwartet heeft gespeeld op vele gelegenheden en festivals door het gehele Verenigde Koninkrijk onder andere in: Barbican Hall, Conway Hall St. Margerets Westminster en Kings’ Place. Naast deze concerten heeft het Alauda Kwartet ook in de rest van Europa en in Azië gespeeld op verscheidene festivals met tournees in Spanje, Italië, Servië en Duitsland.

Zij debuteerden in 2014 met recitals in het National Centre for the Performing Arts in Beijing. Het Alauda Kwartetwas te gast bij de Spaanse radio (Radio Naçional d’España) als onderdeel van de Young Artist Platform Series. Ze zijn ook te horen geweest op Radio Vaticana.

Vanaf 2016 heeft het Alauda Kwartet onder leiding van Simone Gramaglia van Quartetto Di Cremona zich bij de Italiaanse Le dimore del Quartetto gevoegd. Dit project is ontwikkeld door de Associazone Piero Farulli.
Tijdens hun tijd op de Royal Academy studeerden zij met Jon Thorn en hadden masterclasses met eminente kwartetten zoals het Belcea Quartet, Artemis, Endellions en Emerson. Zij hebben ook hun master behaald in kamermuziek aan de Hochschule für Muzik, Theater und Mediën in Hannover waar zij studeerden met Oliver Wille van het Kuss Kwartet.
Het Alauda Kwartet is geselecteerd om op te treden op de IMS Prussia Cove in 2013. Sinds 2014 nemen zij deel aan het ProQuartet-CEMC-programma in Frankrijk waar zij studeerden onder Günter Pichler. Met hem zijn zij ook in juli 2014 naar Siena zijn geweest om te studeren aan de Accademia Musicale Chigiana. Zij hebben ook de eer gehad te mogen spelen voor Sir Colin Davis.

Recentelijk hebben zij opnames gemaakt van de complete strijkkwartetwerken van de Italiaanse componist Rofredde Caetani. De CD is uitgebracht door Brilliant Classics in November 2016. In de loop van 2017 zal een promotietournee plaatsvinden. Het Alauda Kwartet zet zich ook in voor verschillende educatieve projecten in Groot-Brittannië. Zo zijn zij in 2013 aangesteld als Young Professional String Quartet in residence op het Pro Corda en geven zij workshops op scholen via de Westminster Music Service. Cristina Prats-Costa speelt op een Jean Baptiste Vuillaume, met genoegen beschikbaar gesteld door MERITO String Instruments Trust GmbH.

Theater Landgraaf

Kerkberg 4,

6374ES  Landgraaf

info@theaterlandgraaf.nl

Wilt u telefonisch reserveren,
neem dan contact met ons op, iedere werkdag tussen 10 en 12 uur.
045-5310929  /  0031455310929 (international)

http://www.theaterlandgraaf.nl/

 

 

Geef een reactie