Colouring en Flowering: symbiose tussen natuur en architectuur 

    

 

Twee bijzonder exposities die raakvlakken met elkaar hebben en verduidelijkingen hoe wonen, werken en leven met elkaar samenvallen alsook hoe natuur en architectuur in elkaar overlopen. Zondag 27 augustus is om 15.00 in de Heerenhof in Maastricht de presentatie van Flowering een bijzondere tuin van 3000 m2 met een glazen woonhuis ontworpen door de bekende Heerlense architect Wiel Arets die ook het ontwerp maakte van het Hedge House van buitenplaats Kasteel Wijlre. Daar is parallel de expo Colouring van kunstenaar Guido Geelen te bewonderen.

In de tentoonstelling Colouring wordt voor het eerst de unieke serie van twintig bokalen gepresenteerd die Guido Geelen gedurende zijn artistieke loopbaan heeft gemaakt. Jo en Marlies Eijck, grondleggers van buitenplaats Kasteel Wijlre, kochten in 1988 de eerste bokaal van Geelen. Dit werk in rode gebakken klei ­­vormde het startpunt voor deze serie. Speciaal voor de tentoonstelling in het Hedge House maakte Guido Geelen vier nieuwe bokalen.

Guido Geelen onderzoekt hoe verschillende glazuren het sculptuur transformeren. Als een systematicus tast hij de mogelijkheden af en experimenteert hij met de pigmenten van de glazuren die rood, geel, blauw of de mengkleuren oranje, groen of paars zijn.

Dit onderzoek naar kleurgeving vindt ook plaats in de monumentale installatie die buiten in het bos van de Tuin te zien is. Voor meer informatie over adres, openingstijden en toegangsprijzen zie www.heerenhof.nl.

Foto Heerenhof

Geef een reactie