Zonnepanelen op Maastricht Aachen Airport

Een vrachtloods en kantoorverzamelgebouw op vliegveld Maastricht Aachen Airport worden voorzien van zonnepanelen. Daarmee kan voor circa 250 woningen stroom worden gemaakt. Het is de eerste stap naar verduurzaming van het vliegveld, zo laat de Provincie Limburg als eigenaar van het vliegveld weten.

Hiermee is een investering van € 1,5 miljoen euro gemoeid. Voor beide gebouwen is reeds een SDE+-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie subsidie) over een periode van 15 jaar toegekend van in totaal € 800.000. Het resterend bedrag kan daardoor in een periode van ongeveer 12 jaar worden terugverdiend uit de inkomsten van de duurzaam opgewekte energie.

De Provincie gaat nu aansluitend onderzoeken of er ook op andere gebouwen of plekken op en rond het vliegveld zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Het idee voor het plaatsen van de zonnepanelen is van PVV-statenlid Robert Housmans. Zijn plan werd overgenomen door het Limburgs Parlement.

,,We doen dit in het kader van de verdere ontwikkeling van Maastricht Aachen Airport, “zo laten Gedeputeerde Staten weten. ,,Deze investering draagt bij aan het versterken van het vestigingsklimaat, werkgelegenheid en duurzame instandhouding van de luchthaven.”

De Provincie Limburg is sinds 2014 eigenaar van de luchthaven en heeft de exploitatie in concessie uitgegeven aan een ondernemer. Maastricht Aachen Airport is met name sterk in luchtvrachtvervoer en onderhoud van vliegtuigen en heeft daarnaast passagiersvervoer.

Limburg investeert sterk in de luchthaven qua onderhoud en in de passagiersterminal evenals in de bouw van nieuwe voorzieningen en de verkoop van bedrijventerreinen. Voorts wordt sterk ingezet op het aantrekken van nieuwe luchtvaartbedrijven.

Foto zonnepanelen.net

Geef een reactie