In Eschweiler kort achter de Duitse grens vindt van donderdag 24 t/m zondag 28 augustus de 25ste editie plaats van het bekende Eschweiler Music Festival (EMF) plaats.  De gerenommeerde cultuurmanager Max Krieger heeft voor de jubileumeditie van het open air muziekfestival een topprogramma samengesteld. Headliners, op de Marktplatz in hartje binnenstad, zijn de opera Nabucco (24.08) met 85 artiesten op een 22 meter brede Bühne, The Original Blues Brother Band (25.08), Hermes House Band&Lou Bega (26.08) en Kölner Tag (27.08), met wereldberoemde Keulse bands als Bläck Fööss, Cat Ballou en Kasalla.

 

Concerten in een bijzondere ambiance. Met een immense Bühne voor de trappen van de Peter-Paul-kerk. Vanaf donderdag aanstaande staat Eschweiler geheel in het teken van het ook in onze regio bekende Eschweiler Musik Festival (EMF). Het Italiaanse Roncole Verdi Orchestra met koor en solisten brengt donderdagavond Verdi’s bekende opera Nabucco. 85 artiesten staan op en voor de r Bühne. Zoals in de arena van Verona zit het Italiaanse orkest voor de Bühne.

 

Tenor Cristian Lanza en zijn Braziliaanse collega Roberval Cardoso brengen voor aanvang het concert nog enkele bijzondere  staaltjes van hun kunnen. De klassiek met hang naar Pop opgeleide Cardoso is in zijn thuisland een gevierde ster met een eigen Tv-Show. Omdat Bossa-Nova- geen dagelijkse kost voor een Verdi-Orchest zijn zorgen o.a. Braziliaanse prof percussionisten en gitaristen voor een eenmalige versterking.

Vrijdag maken The Original Blues Brothers hun opwachting in Eschweiler. Een stunt om deze topband die donderdag een concerten in Letland en zaterdag een concert in Noorwegen geeft naar Eschweiler te halen.    “Everybody wants somebody, Everybody wants somebody to love, Someone to love, Someone to kiss”,  welke dertigplusser kent deze singsong tekst niet”? De negenkoppige Blues Brothers band, bekend van de legendarische filmhit ‘The Blues Brothers’ en destijds bij elkaar gebracht door de bezonnebrilde heren (John Belushi en Dan Aykroyd) zorgt tijdens wereldtournees al jaren voor de ultieme Jazz- en blues ervaring.

Line-Up: Steve “The Colonel” Cropper (gitaar) | Lou “Blue Lou” Marini (saxofoon) | “Smokin” John Tropea (gitaar) | Leon “The Lion” Pendarvis (keyboard) | Eric “The Red” Udel (basgitaar) | Lee “Funkeytime” Finkelstein (drums) | Larry “Trombonius Maximus” Farrell (trombone) | Steve “Catfish” Howard (trompet) | Bobby “Sweet Soul” Harden (zang) Special Guest: Jonny “Rock N Roll Doctor” Rosch (zang, harmonica) weten dan ook als hoe je een perfecte publieksshow in elkaar steekt. Meesterlijke, magival, borst-thumpin ‘blues, gospel en soul met hits als ‘I am a Soulman.’

The Original Blues Brothers viert dan ook al sinds 1988 triomfen op internationale podia.  Van Jazz en Blues festivals zoals Nimes Fair (Frankrijk), North Sea Jazz Festival (Holland ), Pistoia Blues Festival (Italië) tot Montreux Jazz Festival in Zwitserland waar een 60.000 koppig publiek extatisch ontvlamde. Het optreden in het naburige Eschweiler, eind augustus is een unieke gelegenheid om deze wereldtoppers live te beleven.

Een belevenis om live te beleven is ook altijd weer de bekende Nederlandse feestband Hermes House, die recent nog het openingsfeest van het CHIO Aachen opluisterden. Hermes House deelt zaterdagvond het podium met Lou Bega, die vorig jaar nog special quest was tijdens de Andre Rieu concertreeks op  het Vrijthof in Maastricht.

 

De Keulse zondag met bekende bands als Bläck Fööss, Cat Ballou en Kasalla wordt de ongetwijfeld spetterende uitsmijter van het EMF.

Toegang tot het festivalterrein op de markt in Eschweiler is van donderdag to en met zaterdag vanaf 18.30 en op zondag vanaf 12.00. De horecaondernemers aan de markt hebben een eenheidsprijs afgesproken voor drank. Een 0,3 liter glas bier, cola of limonade kost 3 euro, een redelijk prijs, in vergelijking met andere festivals.

Meer info en tickets: www.emf-eschweiler.de   

 

 

Geef een reactie