Vanavond om 20:30 is het zover: We staan weer op Klein Berlijn!!

Heerlen is naarstig op zoek naar haar identiteit. Urban stad, Smart City, Groene Stad, Mijnstad; vele identiteiten werden over de stad gelegd om haar verleden en toekomst in te kaderen. Het Heerlense poëzie-collectief PANDA geeft een eigen, rauw-poëtische visie op de stad en gaat op zoek naar het ‘zijn’ van Heerlen achter al die mogelijke identiteiten. Hun teksten en beelden bundelen ze in een ‘Antifest’.

Stadsdichter Merlijn Huntjens en theatermaker Nina Willems gaan in de stad op zoek naar nieuwe plekken, nieuwe mensen en nieuwe manieren van kijken. Daarnaast werken zij vanuit een pop-up kantoor, middenin de expositie ‘Randland’ in SCHUNCK*. Naast het maken eigen werk zullen zij vele andere stadsbewoners vragen om aan het ‘Antifest’ bij te dragen.

Tijdens Cultura Nova 2017 start PANDA haar onderzoek. Ze trekken door Heerlen, schrijven
teksten, maken filmpjes. Op 24 augustus presenteren ze een voorproefje van hun werk op Klein.Berlijn, op het Schelmenhofje bij de Nieuwe Nor. 12 November presenteren ze hun ‘Antifest’ tijdens de finissage van het Randland Festival in SCHUNCK*.

Geef een reactie