Keulse cultband Höhner begeestert en keert terug bij Monschau Festival 2018

 

 

Het opruimen van oude cellen verjongt. De Keulse cultband Höhner leverde gisteravond tijdens de Monschau Festspielen het tastbare bewijs. De rasartiesten Henning Krautmacher, Jens Streifling, Hannes Schöner, John Parsons, Wolf Simon en Micki Schläger begeesterden en raakten de diepste menselijke emoties. Mede ook dankzij de fantastische wisselwerking met het Orchester der Jungen Sinfonie Köln, onder leiding van de flamboyante dirigent Sebastian Hässy. Het was kortom hemels genieten op de stijf uitverkochte Monschauer burcht.

Ruim drie uur werd tijdens ‘Höhner meets Klassik’ een rondom avontuur geboden. Verrassend, prikkelend, opzwepend, maar ook enkele prachtige diepgang nummers in Kölsche Mundart. “Is die muziek allemaal van de Höhner informeerde”, Jos Som belangstellend. Het antwoord was ‘ja’. De Kerkraadse burgervaarder en zijn ega beleefden zoals alle aanwezigen zicht- en hoorbaar een topavond. Niemand kon armen of benen of stembanden stil houden. Het laaiend enthousiaste publiek kon er geen genoeg van krijgen.

De aankondiging van leadzanger Henning Krautmacher dat de Kölner Kultband Höhner met het Orchester der Jungen Sinfonie Köln onder leiding van Ulrich Gögel en Sebastian Hässy in 2018 terugkeren naar Monschau zorgde dan ook voor groot enthousiasme en een super lang aanhoudend applaus.

Höhner meets Classic 2018 vindt op zaterdag 25 augustus 2018 plaats. De voorverkoop is nu al gestart. Kaarten verworven worden via de Hotline van de Monschau Touristik, tel 0049- 24 72 / 80 48 28 of 0049 24 72 / 80 48 0 of in de Ticketshops in de regio Aken.

Foto Höhner meets Classic 2018

Geef een reactie