RODA JC KERKRADE VERLIEST UIT IN EINDHOVEN MET 2-0

Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag de uitwedstrijd in Eindhoven met 2-0 verloren van PSV na doelpunten van Locadia en Lozano in de eerste helft.
Nadat Roda JC in de openingsfase een aantal malen dreigend voor het doel van Jeroen Zoet verscheen, was het PSV dat al vroeg in het duel op voorsprong wist te komen; Locadia opende na 9 minuten de score. De spits van de Eindhovenaren liep weg uit de rug van Daryl Werker en liet doelman Jurjus kansloos; 1-0 voor de thuisploeg. Niet veel later had Lozano de thuisploeg op 2-0 kunnen zetten, maar doelman Jurjus wist zijn ploeg te behoeden voor een grotere achterstand.

Tien minuten later verdubbelde PSV dan alsnog haar voorsprong. Balverlies van El Makrini op de middenlijn gaf de thuisploeg de mogelijkheid om snel te counteren. Jurjus stopte knap een inzet van Locadia, maar de rebound was voor Lozano; 2-0 voor de Eindhovenaren na 24 minuten spelen. Vier minuten later leek het alsof Lozano opnieuw tot scoren wist te komen, maar de inzet belandde in de korte hoek in het zijnet. Na 29 minuten spelen bracht Simon Gustafson spits Jorn Vancamp in stelling, maar de inzet van de jonge Belg bleek een gemakkelijke prooi voor doelman Zoet. In de 35e minuut kreeg de thuisploeg wederom een grote mogelijkheid om tot een doelpunt te komen. Locadia kapte zich vrij in het vijandelijke zestienmetergebied, maar keeper Jurjus redde knap.

Na rust was Roda JC voor de eerste maal gevaarlijk. Een goedlopende aanval kwam uit bij eindstation Paulissen; zijn schot ging over de goal van Zoet. Aan de overkant miste Lozano een reuze kans op de 3-0. Paulissen kreeg niet veel later wederom een kansje om tot een Kerkraads doelpunt te komen; zijn kopbal belandde recht in de handen van Jeroen Zoet. Na 63 minuten spelen had Simon Gustafson de aansluitingstreffer voor Roda JC moeten scoren. Een goede voorzet van Mikhail Rosheuvel belandde in de voeten van de Feyenoord-huurling, maar zijn inzet ging over de goal van doelman Zoet.

De ingevallen Luuk de Jong was na 79 minuten spelen op weg naar de derde treffer voor de thuisploeg, maar doelman Jurjus pareerde de bal knap. Twee minuten later was Jurjus opnieuw belangrijk; de van PSV gehuurde goalie hield Bart Ramselaar in kansrijke positie van het scoren af. Roda JC was in de slotfase niet bij machte om het de thuisploeg nog lastig te maken. De wedstrijd eindigde in 2-0.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie