Duiding ‘tikkende tijdbom’ krijgt extra lading

 

 

De in vaten opgeslagen verbruikte splijtstof van de voormalige onderzoeksreactor in Jülich, is zoals Parkstad Actueel eerder meldde een ‘tikkende tijdbom’ op luchtledig 27 km van Parkstad. Nu blijkt ook nog een 40-jarige medewerker van de vroegere  ‘AVR-Forschungsreaktor’ jarenlang de bescheiden en het arbeidsverleden van medewerkers te hebben gemanipuleerd. Daardoor kunnen mogelijk in heel Duitsland en ook in Jülich als jarenlang medewerkers in dienst van atoomcentrales en aanverwant zijn, die niet gecheckt zijn door de Duitse overheidsinstanties, die verantwoordelijk zijn voor veiligheid. De Staatsanwaltschaft Aachen doet op dit moment onderzoek naar de vervalsing van papieren. Daarbij worden de papieren van 177 vaste medewerkers en 900 via externe bedrijven ingehuurde arbeidskrachten tegen het licht gehouden. Op dit moment wordt een terroristische achtergrond als motief voor de oorkonde vervalsingen nog uitgesloten. De desbetreffende medewerker uit Jülich is hangende het onderzoek op non-actief gesteld.

 

Geef een reactie