Van 8 september t/m 1 oktober 2017 vindt de 30ste editie van de Kunstdagen Wittem plaats in de historische kloosterbibliotheek in Wittem. Het festival is in 1987 ontstaan als kleinschalig muziekfestival in Epen en heeft nu al jaren zijn bestaansrecht in het Heuvelland bewezen en duizenden bezoekers een steeds afwisselend, verrassend en vernieuwend programma geboden op het gebied van Muziek en Kunst. Het prachtige jubileumprogramma staat in het teken van herdenken en herinneren.

Herdenken en herinneren
Een aantal bijzondere musici en ensembles, die opvielen door hun passie, hun steeds vernieuwende programmering en hun contact met het publiek, keren terug naar Wittem. Verder zijn er programma’s waarin het herdenken centraal staat, waar er een markering van het verleden wordt gemaakt. Te noemen het muziektheaterprogramma ‘14-18’ over Nederland in de Eerste Wereldoorlog en ‘Niet vergeten’ over de Russische Revolutie in 1917.

Een aantal programma’s zijn op speciaal verzoek van de Kunstdagen Wittem gemaakt en beleven dus hun première. Zo vindt er een bijzondere ontmoeting plaats tussen twee topmusici: Dominic Seldis en Remy van Kesteren! Een kleine greep uit het schitterende programma: Hannes Minnaar, Philharmonie zuidnederland, Delta Trio, Hexagon Ensemble en Matangi Quartet samen met Izhar Elias.

Kunstexpositie
Tijdens de genoemde periode is er dagelijks een gratis toegankelijke kunstexpositie in de kloosterbibliotheek en kloostertuin. De expositie is samengesteld door gastcurator Rob Kooiman. ‘De ruimte ademt de sfeer van boeken, studie en geloof. Deze context is medebepalend geworden voor de selectie van kunstenaars en kunstwerken. Tekstfragmenten in kunstwerken, onderzoek naar identiteit en cultuur, naar beleving en ervaring, reflectie op de Schepping of geloofsverkondiging; het zijn enkele voorbeelden van verbindingen tussen deze specifieke ruimte en de geëxposeerde kunstobjecten en tussen deze kunstobjecten onderling’, aldus Rob Kooiman.

Data 8-9-2017 t/m 1-10-2017
Contact
Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32, Wittem
0464525924 (algemene info, )

Bron en Foto’s Kunstdagen Wittem

Geef een reactie