De betere (Nuthse) hockeyjeugd komt goed aan de bak bij de Clubbeloftentrainingen. Intensieve trainingen waarbij de jeugd wordt uitgedaagd.

Hockeyclub Nuth (HCN) start zondag 2 september weer met de ClubBeloftenTrainingen (CBT), die er speciaal zijn voor de betere hockeyjeugd (9-15 jaar). De trainingen zijn twaalf zondagen lang van 09.00 tot 12.00 uur en vinden plaats op het zandkunstgrasveld of het semi-waterkunstgrasveld van HCN.

HCN detecteert en selecteert de betere HCN-jeugd en brengt ze via de CBT op een hoger hockeyniveau. De afgelopen seizoenen wisten bijna 20 HCN-leden zo door te dringen tot de jeugdselecties van Oranje-Zwart in Eindhoven. En van die 20, wisten maar liefst vijf -waaronder o.a. Thijs Bams (de eerste) en Max Kuijpers (de laatste)- een van de Nederlandse jeugdselecties te halen.

De CBT verbetert de technische hockeyvaardigheden, het atletisch vermogen en het tactisch inzicht van de hockeyjeugd.

De groep bestaat uit bijna 80 jeugdleden, opgesplitst in een Kidsgroep, Teensgroep en goalies van het eigen Goalie College Nuth. De trainingen zijn ook opengesteld voor jeugdleden van andere hockeyclubs, met zelfs trainingsleden uit het Belgische Hasselt.

Meer informatie: hcnuth.nl en Foto HC Nuth

Geef een reactie