Wederom perfect georganiseerde zesde Pijl van Heerlerheide Jammer dat publieke belangstelling voor dit sportgebeuren te wensen overliet

 

 

 

Afgelopen zondag 27 augustus stond op wielergebied Heerlerheide en omstreken in het teken van de bekende Pijl van Heerlerheide. Eigenlijk te omschrijven als een wielerevenement voor nieuwelingen, junioren, Elite/beloften en amateurs van de bovenste plank. De voortekenen voor een prachtige wielerstrijd waren zeker aanwezig. Dit bleek dus uit het groot aantal renners, in de vier wedstrijd categorieën, die hadden ingeschreven. Een teken dat zij, van welke plaats in Limburg, Brabant en zelfs internationaal dan ook afkomstig, graag in Heerlerheide wilde koersen. Niet zo verwonderlijk eigenlijk.

De renners, begeleiders en hun supporters in Heerlerheide kunnen rekenen op een perfecte organisatie en waar tevens ook de veiligheid tijdens het koersen gegarandeerd is. Het gehele parcours was overigens afgezet met hekken. Genoemde ingrediënten waren ook tijdens deze zesde editie van de Pijl van Heerlerheide tot in de kleine details weer aanwezig. Een pluim op de hoed voor de organisatie, lees Stichting Pijl van Heerlerheide, is dan ook dik verdiend. Hiertoe mogen beslist ook niet vergeten worden de mensen van de KNWU, c.q. jury en omroepers, de motards, ondersteuning MABS4.0 (Leon Beerendonk/Wil van Hoof) en last but not least alle vrijwilligers en sponsoren op deze 27e augustus.

Alleen, en daar komen we niet omheen, de constatering dat helaas de publieke belangstelling over het hele parcours inclusief de klim op de “Col de Loker” met uitzondering bij start en finish Bokstraat/voor Cafe de Bók, Cafe De Bolle Gravenstraat en enigszins ook op het terras van Brasserie Leef Corneliusplein, te wensen overliet. Eigenlijk doodzonde, want er was in alle categorieën volop sportieve strijd genoeg en duidelijk hoorbaar gierde met hoge snelheid de smalle bandjes de straten en voor de eerste keer ook over het Corneliusplein.

Maar eerlijkheidshalve gebiedt ook aan te geven dat er op deze zomerse zondag nogal wat “redenen” waren om niet naar Heerlerheide te komen kijken. Een korte opsomming leert dat ongetwijfeld de TV kijkers “opslokte” door de uitzending aangaande de grote prijs van Belgie formule 1 met Max Verstappen (maar eerder uitgevallen), de voetbalwedstrijd VVV-Ajax,.

Finale voetbalkampioenschap Heerlen (overigens gewonnen door RKSV Groene Ster) en natuurlijk ook in Heerlen het geweldige spektakel Cultura Nova (welke duizenden toeschouwers trok) en in Cultuurhuis Heerlen de middagopvoering van het emotionele, maar heel prachtige stuk Luchar, gebracht door knappe persoonlijkheid en actrice Lisa Carreno, dochter van eigenaar/fotograaf van deze website ParkstadActueel t.w. Lucho Carreno.

Kortom, genoemde redenen waren nu eenmaal, met betrekking tot de toeschouwers, helaas niet in het voordeel van de Pijl van Heerlerheide. We tekende uit de mond van een wielerdeskundige op dat bij de meeste dergelijke (niet prof zijnde)-wielerevenementen het toeschouwersaantal achterblijft. Troost voor Heerlerheide dus. Gelukkig maakte het wedstrijdgebeuren veel goed en genoten de wel aanwezige toeschouwers volop van deze zesde Pijl, ook wel aangeduid als klimcriterium. De strijd om de bloemen en natuurlijk de overwinningszoenen van de drie (unicum) rondemissen Selina Brouwers, Femke Bakker en Lara Ortmanns  (begeleid door Maddy Niemant) maakte deze Pijl toch tot een meer als waardig wielerevenement. Zelfs Tv-zender L1 liet in haar weerbericht een actiefoto zien van de Pijl. Dientengevolge mag een dergelijk evenement zeker niet ontbreken in Heerlerheide en ook in 2018 weer op de evenementenkalender moet prijken.

 

De uitslagen:

Nieuwelingen: 

 1. Owen Geleijn
 2. Bram Leerkens
 3. Dylan Strik

Junioren: 

 1. Bas van Belle
 2. Dries van Bun (B)
 3. Kristofers Bindemanis (Letland)

Elite/beloften: 

 1. Bart Dielissen
 2. Nils Sinschek
 3. Adne van Engelen

Amateurs: 

 1. Stefan Laurijssen
 2. Maarten Schavemaker
 3. Niels Ruijter

 

Foto’s: Callie Steijaert

Geef een reactie