34E BUNKERPOP: Open air Showcase Festival in de Oefenbunker

ENTREE: GRATIS

Heerlenseweg 162
6371 HX  Landgraaf
T. +31(0) 45 – 5324354

  1. +31(0) 45 – 2053774

Email: info@oefenbunker.com

http://www.oefenbunker.com

 

Zaterdag 2 september vindt voor de 34e keer het jaarlijkse Bunkerpop festival plaats op het parkeerterrein voor de Oefenbunker aan de Heerlenseweg in Landgraaf. Dit jaar gaat Bunkerpop weer terug naar de roots met een groot buitenpodium met veel (eu)regionale artiesten. Maar ook op het binnenpodium zal heel veel jong talent uit Parkstad Popstad schitteren. Het programma start om 12 uur en zal ruim na middernacht eindigen met een knallend optreden van Circle of Silence. Entree is gratis.

Bunkerpop is dit jaar weer een ouderwets open air festival, maar nog steeds het showcase festival met een afwisselend programma van regionale en Duitse bands en veel jong talent uit Parkstad. Muziekliefhebbers worden getrakteerd op een brede waaier aan muziekstijlen.

Om 12 uur wordt de aftrap gedaan op het buitenpodium door enkele jonge Parkstad Popstad talents, gevolgd door het akoestische duo 2Matter en de alternatieve rock-rap-punk-band Point Break. Punkliefhebbers zullen uit hun dak gaan met de oude rotten van De Nato Partners. Punkrock puur: hard, snel en heftig. Voorafgaand warmt de Akense punkband Anschlag de boel alvast lekker op. Stoner fans komen daarna beslist aan hun trekken bij de bluesy stoner rockriffs van de Duitse formatie Fitches uit Dortmund. Aansluitend staan Nu-of-nooit finalisten Luca Madu en Lapschwanz op het programma. Nadat Luca Madu met hun dromerig-duistere, intieme maar krachtige muziek het publiek hebben betoverd, gaan bij “Lapschwanz” weer alle remmen los met hun alternatieve cross-over rock. Afsluiter op het buitenpodium is de dialect-rock formatie D’r Lei va Kaalhei. Een hoog fun-gehalte gegarandeerd en … meezingen verplicht!

Op het binnenpodium vinden gedurende de middag doorlopend optredens en presentaties plaats van jonge talenten vanuit Parkstad Popstad Next Generation en The Key Sessions.

Kids kunnen lekker ravotten op het springkussen en Scouting Amicus zorgt ervoor dat de inwendige mens de dag lekker doorkomt.

Alvorens Bunkerpop 2017 binnen wordt afgesloten door Circle of Silence brengt het akoestische duo Viënna & Becca (bekend van de band Essence of Dawn) enkele bekende rock/pop covers ten gehore. Daarna staan de mannen van Circle of Silence met hun melancholische, energieke en apocalyptische metal garant voor een explosieve en energieke live show. Een kolkend slotfeest.

En al dit is gratis toegankelijk! Kortom, het belooft wederom een reuzegezellige dag te worden die je als muziekliefhebber niet wilt missen!

LEI VA KAALHEI

Deze Limburgstalige rockband afkomstig uit de oostelijke mijnstreek is genomineerd voor een gouden Harp in de categorie “bands zonder enig doel” en winnaar van verschillende prijzen (o.a de eerste prijs en de hoofdprijs). D’r Lei rockt, punkt en smartlapt zich een weg door limburg’s muziekland. D’r Lei va Kaalhei is een band die al sinds 1995 probeert een nieuwe epedemie naar Limburg te krijgen nl. “Hel Leed” (in ut plat leaze!). Muziek uit het hart met een harde bodem. (Wie kuns se derbei?)
De zeskoppige band maakt uitsluitend nummers in het dialect. Onder het motto “D’r is gee groeser leed da dat wat men zichzelf aadeed”, maken ze nummers over, voor iedereen herkenbare dingen uit het dagelijks leven en soms ook niet. Feestje gegarandeerd!!

 

Foto Oefenbunker

Geef een reactie