Na enkele jaren van afwezigheid, pakt het nieuwe comité, bestaande uit leden van Heemkundevereniging Rónd de Sjprung Klimmen, Stichting Cultuur en Ontmoeting Ransdaal en Heemkunde Voerendaal, de draad weer op.
Op zondag 10 september openen verschillende monumenten in de gemeente Voerendaal hun deuren. De opengestelde monumenten worden met elkaar verbonden middels een leuke fietsroute (22km).

De deelnemende locaties zijn deze dag, vanaf 11.00u, open voor bezichtiging. Bij de monumenten kunt u terecht voor informatie over het monument. Daarnaast kunt u op verschillende plekken terecht voor een rondleiding en/of andere leuke activiteit. Uiteraard is er ook gezorgd voor voldoende rustpunten waar u iets kunt eten of drinken. Zo bieden de Bernardushoeve en frituur Happy frites (station Ransdaal) deze dag een speciaal monumenten-menu aan.

Deelnemers aan de open monumentendag Voerendaal zijn:
– Kasteel Puth
– St. Laurentiuskerk (Voerendaal) (vanaf 13.00u)
– Hoeve Ten Hove
– Hoeve Overst Voerendaal
– Hoeve Cardenbeek
– Kasteel Haeren
– Huiskenshof
– Bernardushoeve
– Molen op de Vrouwenheide (vanaf 13.00u)
– Station Ransdaal
– St. Bernarduskerk (Ubachsberg)
+ Trees Ruijs Huijs
– St. Theresiakerk (Ransdaal) (vanaf 14.00u)
+ Carréboerderij Franscz Witte (vanaf 14.00u)
– Hoeve Hindrick Schonbrod
– Colmont 13

Voor een compleet overzicht van de activiteiten en de precieze tijden, download u het programma. Voor de fietsroute download u de ‘Monumenten Fietsroute 2017’.

Monumenten en activiteiten

Toon alle monumenten en activiteiten binnen deze gemeente >>

 

Geef een reactie