Natuurbeleving in de avond Samen met de boswachter reeën spotten in Brunssummerheide

 

Soms zien wandelaars op de Brunssummerheide plotseling een bruine schim door de struiken wegspringen. Dan is het één van de reeën die hier hun geheimzinnige leven leiden. Op vrijdagavond 15 en vrijdagavond 29 september geeft de boswachter van Natuurmonumenten liefhebbers de kans om meer te weten te komen over deze prachtige dieren tijdens een avondexcursie. De excursie duurt van 18.00 tot 20.30 uur, vertrekt bij het Bezoekerscentrum Brunssummerheide en is vooral gericht op volwassenen. De kosten voor deze wandeling bedragen voor leden van Natuurmonumenten € 7,00 en voor niet-leden € 10,00 per persoon. Aanmelden vooraf is noodzakelijk, via www.nm.nl/agenda of bij het bezoekerscentrum Brunssummerheide (045 – 563 03 55). Aan het aantal deelnemers is een maximum gesteld, dus wacht niet te lang met aanmelden!

 

Reeën of herten op de Brunssummerheide? Veel mensen hebben wel eens reeën gezien, maar niet iedereen weet dat ze ook op de Brunssummerheide leven. Het zijn heel schuwe dieren die in de herfst en winter vooral ’s nachts actief zijn. Als een ree ergens van schrikt en niet de bron herkent, zal hij blaffen om andere reeën te waarschuwen. Dan zie je een groepje reeën door de struiken wegrennen. Maar schrikt een ree en herkent het welk gevaar het is, dan zal het zo geruisloos mogelijk verdwijnen. Onze boswachters weten waar de reeën zich ophouden en een wandeling met de boswachter maakt de kans op een ontmoeting met deze prachtige dieren dan ook extra groot. Op de Brunssummerheide leven geen herten, maar vaak worden reeën en herten met elkaar verward. Wil je het verschil weten? Ga dan zeker ook mee, de boswachter kan de verschillen goed aangeven.

 

Schutkle(u)ren Voor deze excursies geldt: trek donkere, niet ritselende kleding aan en stevige schoenen. Een verrekijker kan een ontmoeting nog indrukwekkender maken, dus zeker meenemen als dat kan. En denk er aan om je vooraf aan te melden!

Bezoekerscentrum Brunssummerheide

Schaapskooiweg 99 | 6414 EL Heerlen | 045-5630355

bc.brunssummerheide@natuurmonumenten.nl |www.natuurmonumenten.nl

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is geopend van di –zo, van 10 tot 17 uur.

Foto: Ree op de Brunssummerheide | foto Natuurmonumenten

 

 

 

 

Geef een reactie