De worstelaars van KSV Simson zorgden afgelopen weekend voor een heuse stunt door in Essen titelpretendent TV Essen- Dellwig met 12-16 te verslaan. Na de tweede opeenvolgende uitzege is het team uit Landgraaf nu medekoploper in de Oberliga.  

KSV Simson Landgraaf dat nagenoeg met het sterkste team op de mat verscheen worstelde uitstekend. De supporters in Essen zagen  een grandioze wedstrijd met prachtige partijen. Liefst zeven partijen gingen over de volle zes minuten. Veelal waren er maar kleine punten verschillen gewonnen waardoor tot de sloppartij bloedspannend bleef wie met de overwinning aan het haal ging. Na een 6-8 pauzestand in het voordeel van Simson was de stand gelijk (12-12) voorafgaande aan de laatste partij tussen Max Semjanow en Jeffrey Hansen. Na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd en tussenstand van 4-6 plaatste Jeffrey een schouderworp en maakte de partij met touché af. Einduitslag 12 -16.

Nieuwkomer Ross Connelly won in de tweede ronde op touche van Matin Sakhi. Zwaargewicht Rick Hamaker verloor op punten met 6-9 van Nikolay Siroglazov, uitslag 0-2. Landgravenaar Alex Paulanyi worstelde heel sterk en won met 5-0 van Kevin Schoska, uitslag 2-0 . Brian Cremers verloor met technisch overwicht van Bjorn Holk, uitslag 4-0. De Engelse kampioen George Ramm leverde een prima prestatie door de nr. 3 van het Junioren WK en kampioen van Duitsland Ramzan Awtaew met 5-2 te verslaan. De Sismon worstelaar beheerste de partij over de volle zes minuten en had in feite nog meer punten moeten krijgen, uitslag 2-0. Puntengarant Moein Mohseni worstelde weer zeer overtuigend en won van Wladislaus Eirich met 8-0, uitslag 0-3. Atleet Wesley Mulder trof met Alex Winke een zeer sterke tegenstander en verloor met technisch overwicht uitslag 0-4. Alex Koval tegen Hamzat Awtaew werd een gelijk opgaande strijd die op het einde toch door Alex werd gewonnen 6-4 uitslag 1-0. Simson worstelaar Masoud Niazi en Beslan Abuev maakten er een spannende partij van met veel technische worpen. Abuev won uiteindelijk met 13-8 uitslag 2-0.

Zaterdag volgt de eerste thuiswedstrijd van Simson. De Landgravenaren moeten het opnemen   tegen AC Mülheim am Rhein dé topfavoriet voor de titel in de Oberliga. Aanvang in sporthal Baneberg is 19.30.

Foto KSV Simon

Geef een reactie