‘ Film Broers ‘ te zien 3 dagen in het Filmhuis de spiegels

Nederland, 2017 / 90 minuten

Regie: Bram Schouw

Met: Christa Théret, Rufus, Jonas Smulders, Niels Gomperts, e.a.

 

Deze film is geproduceerd in het kader van de Oversteek, een stimuleringsproject voor beginnend filmtalent.

 

 

 

Donderdag 7 september / 20.00 uur    TICKETS

Vrijdag 8 september / 20.00 uur         TICKETS

Zaterdag 9 september / 20.00 uur       TICKETS

 

 

 

In Broers zien we hoe de jonge Lukas opkijkt tegen zijn oudere, levenslustige en impulsieve broer Alexander. Wanneer Alexander op een dag besluit een reis door Frankrijk te maken, is Lukas blij dat hij zijn grote broer mee mag gaan. De jongens groeien tijdens deze reis nog meer naar elkaar toe. Totdat ze in een Frans dorpje komen en opeens blijkt hoe verschillend ze zijn. Lukas beseft dat hij uit de schaduw van zijn broer moet stappen; dat hij een individu is. Hij moet op zoek naar zijn eigen identiteit.

Broers is het speelfilmdebuut van de in 1979 geboren Bram Schouw. In 2012 ontvang hij een Gouden Kalf voor zijn korte film Sevilla.

Schouw: ‘Ik ben gefascineerd door mensen die alles durven te riskeren om het maximale uit het leven te halen, juist ook door met de dood te flirten. Alexander is een ongeleid projectiel, een rebel die altijd de grens op zoekt. In stijl en tempo heb ik de film hetzelfde grillige karakter gegeven als zijn roekeloze antagonist: onvoorspelbaar en gefragmenteerd. Hij is voor zowel Lukas als de kijker bij vlagen onnavolgbaar. Gaandeweg vindt Lukas zijn eigen pad en valt de cadans van de film samen met de ontwikkeling die hij doormaakt en waarin we hem tegen wil en dank volwassen zien worden‘

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

 

 

 

 

Geef een reactie