Special Films in het filmhuis de Spiegel – ‘ Sarajevo Song of Woe ‘

Bosnië-Herzegovina, Duitsland, 2016 / 140minuten

Regie: Fred KelemenMet: Balász Bodolai, Iskra Jirsak en Edin Avdagic

Openingsfilm van Filmclub De Spiegel.
| Korte inleiding door programmeur Immanuel Verhoeven
| Engels ondertiteld | Zonder Pauze

 

Zondag 10 september / 14.00 uur   TICKETS

 

Sarajevo Songs of Woe is een filmisch drieluik dat bestaat uit de verhalen ‘Blue Ballad for Lovers’, ‘Blue Rondo for Survivors’ en ‘Blue Psalm for Wolves’. De film biedt een universeel mozaïek van het gefragmenteerde leven in de stad Sarajevo. De camera volgt de verschillende protagonisten in hun hoop en wanhoop, liefde en dood, en hun zoektocht naar een waardig leven. Sarajevo Songs of Woe is een portret van een stad waar het heden nog altijd wordt bepaald door tragediën uit het verleden.

Het eerste deel is een romantisch verhaal; het tweede een reflectie op het idee van een gemeenschap, gerepresenteerd door een groep zwerfhonden; het derde een biografische sketch over een oorlogscrimineel die niet alleen het gewicht van zijn schuld, maar ook zijn destructieve instinct met zich meedraagt.

Met deze film keert Fred Kelemens na 11 jaar weer terug als regisseur. In de tussentijd werkte hij onder andere als cinematograaf voor de laatste paar films van Béla Tarr (The Turin Horse). Wie zijn werk wil zien, moet goed zijn best doen: tot op de dag van vandaag staat Kelemens niet toe dat zijn werk op DVD of Blu-Ray wordt uitgebracht, laat staan dat de films op tv worden uitgezonden. (D.P.)

Voorstelling in het kader van Filmclub De Spiegel.

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie