Heroïne, cocaïne en munitie: arrestatie bij grensovergang Kerkrade-Herzogenrath

 

 

Bij een gemeenschappelijke actie van de koninklijke Nederlandse marechaussee en de Duitse Bundespolizei zijn in Kerkrade na een korte achtervolging twee drugskoeriers gearresteerd. Een auto   passeerden op Neustraße in Herzogenrath op verdachte wijze de Duits-Nederlandse grens. Een politiepatrouille vertrouwde het niet en maande de chauffeur om te stoppen. Die negeerde echter   het stopbord van de politie en boog weer terug naar Nederland. Daar werd de auto aansluitend met hulp van de koninklijke Nederlandse marechaussee tot stilstand gedwongen. Een doorzoeking van de auto leverde 50 gram heroïne, een consument hoeveelheid cocaïne op. De twee inzittenden van het voertuig werden gearresteerd voor overtreding van de opiumwetgeving. Een aansluitende woningdoorzoeking van politie en douane op het thuisadres van de mannen werden 10 scherpe patronen voor een klein kaliber pistool gevonden.

 

Geef een reactie