Groene Ster ontvangt Jong FC Den Bosch op eigen veld

Komende zondag speelt Groene Ster de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitiejaargang als de talenten van eerstedivisionist FC Den Bosch op bezoek komen op sportpark Pronsebroek. Beide teams wonnen het openingsduel in de hoofdklasse B waardoor een interessante ontmoeting in het verschiet ligt.

Met Jong FC Den Bosch treffen de groen-witten een onbeschreven blad. De ploeg van trainer Erik van der Ven stroomde vorig seizoen de voetbalpiramide in met een plek in de zondag derde divisie. De Bosschenaren eindigden daarin op een 16e plek (op doelsaldo), waardoor via de nacompetitie het klassebehoud moest worden veilig gesteld. In het eerste tweeluik bleek VC Vlissingen echter na strafschoppen te sterk, waardoor Jong FC Den Bosch in het nieuwe seizoen samen met Jong Achilles’29 (zondag hoofdklasse A) de hoofdklasse vertegenwoordigen als beloftenploegen. Tijdens een bijeenkomst met amateurclubs heeft de KNVB imiddels besloten om verdere instroom van beloftenteams met twee seizoenen uit te stellen. Jong FC Den Bosch zal de kennismaking met de hoofdklasse goed bevallen zijn na de 2-0 winst tegen Woezik in het eigen stadion De Vliert.

De in de slotfase behaalde driepunter bij Baronie zal Groene Ster het nodige vertrouwen hebben gegeven om ook in het eerste thuisduel van de nieuwe competitie te laten zien waartoe het in staat is. Met de sterke thuisbalans van vorig seizoen in het achterhoofd zullen de manschappen van Maurice Verbunt/Remo Gielkens/Diego Jongen strijdvaardig aan de aftrap verschijnen. Wij nodigen alle Groene Ster supporters van harte uit om zondagmiddag de hoofdmacht als 12e man te ondersteunen. Aanvang: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!

Foto®Parstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie