De gemeente Kerkrade krijgt een Levensbomenbos waar inwoners ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis een boom kunnen adopteren. Dit kunnen (groot)ouders zijn van een pasgeboren kind of mensen die onlangs in het huwelijk zijn getreden. Maar ook familieleden ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon die hen is ontvallen. Het Levensbomenbos biedt daarmee een herinnering die blijft voortleven. Een bijzonder aandenken dat groeit en ieder jaar opnieuw opbloeit.

Boom adopteren

Inwoners van Kerkrade kunnen voor 30 euro een boom in het Levensbomenbos adopteren. Een gedenkboom kan een persoonlijk aandenken zijn, maar het is ook een buitengewoon origineel cadeau om te geven. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit bosbomen en fruitbomen.

Van maandag 25 september 9.30 uur tot en met vrijdag 13 oktober 16.00 uur is het aanmeldformulier om een boom te adopteren beschikbaar via www.kerkrade.nl/levensbomenbos. Op deze website is binnenkort ook meer informatie te vinden over het Levensbomenbos en de symboliek van de bomen.

Geïnteresseerden die hulp nodig hebben bij het invullen van het aanmeldformulier kunnen van 25 september tot en met 13 oktober op werkdagen tussen 9.30 uur en 11.30 uur terecht bij de locatie van de gemeente Kerkrade aan de Hammolenweg 6.

Locatie

Het Levensbomenbos is gelegen op het plateau tussen de Hamstraat en Parallelweg, ten oosten van het bedrijventerrein Willem Sophia. Het wordt geen park met de daarbij behorende voorzieningen, maar krijgt het karakter van een combinatie tussen een Limburgse fruitweide en bomenweide. De inrichting is uiterst sober en het is alleen toegankelijk middels een bospad, bestaande uit halfverharding. De individuele bomen zullen door de begroeiing beperkt toegankelijk zijn. Het past daarmee binnen het ecologische karakter van het natuurgebied. Klik op de kleine afbeeldingen aan de linkerkant voor een beeld van de locatie (luchtfoto: Provincie Limburg).

Plantdag

Adoptanten worden in de gelegenheid gesteld om de geadopteerde boom zelf te planten tijdens een plantdag. Deze plantdag vindt plaats op zaterdag 25 november 2017. Adoptanten die de boom zelf komen planten dienen er rekening mee te houden dat door het natuurlijk karakter van het Levensbomenbos het gebied beperkt toegankelijk kan zijn. Indien adoptanten niet in de gelegenheid zijn om hun boom zelf te komen planten, zal de gemeente zorgdragen voor de aanplant van de boom.

Inwoners die een boom hebben geadopteerd ontvangen tevens een certificaat als bewijs en een label om aan de boom te hangen, zodat adoptanten hun boom herkennen.

Samenwerking

Het initiatief van de Kerkraadse gemeenteraad is in samenspraak met Provincie Limburg opgepakt. Wethouder Tim Weijers (openbare ruimte): “Mooi om te zien waar samenwerking toe kan leiden. De afgelopen maanden is er keihard gewerkt om het Levensbomenbos nog dit jaar gerealiseerd te krijgen.” Wethouder Jo Bok (Buitenring): “Door de aanleg van de Buitenring is er ruimte ontstaan die het ons mogelijk maakt een Levensbomenbos voor Kerkrade te realiseren.”

Geef een reactie