‘ Toni Erdmann ‘ Deze film wordt vertoond in Theater Landgraaf.

 

Zondag 10 september / 20.00 uur,

Oostenrijk, 2016 / 162 minuten

Regie: Marin Ade

Met: Peter Simonischek, Sandra Huller, Hadewych Minis, e.a.

 
 

 

 ★★★★★ NRC – “De deadpanhumor en de duur van de film (162 minuten) vragen dat je even in de code van de film meegaat, maar daarna vliegt de tijd voorbij in een even tragikomische als absurdistische onttakeling van moderne familierelaties, die perverse parallellen vertoont met de consultancy- en businesscultuur van het nieuwe Europa, en de rafelranden van de economische unie.”
★★★★★ De Volkskrant – “Dat een film zo grillig, uniek en onvoorspelbaar kan zijn, is een verademing. Wat regisseur Maren Ade vooral overbrengt, is verwondering over de loop van het leven.” 
★★★★★ Filmvandaag – “Ade weet de perfecte balans te raken tussen ontroering en humor.”
★★★★★ Cinemagazine – “In humaan opzicht slaat de film de spijker op zijn kop. De manier waarop ze bij elkaar het medeleven en de warmte vinden die de maatschappij ze onthoudt, is hartverwarmend.”

 

Ines is een managementconsultant die een groot Duits bedrijf, gevestigd in Boekarest, adviseert bij besparing door middel van ontslagen. Haar vader is de 65-jarige Winfried, een gescheiden muziekleraar die altijd al grapjes uithaalde. Als kind vond Ines dit leuk maar weet dit inmiddels niet meer te waarderen. Zij hebben geen goed contact. Op een dag besluit pa dit contact te herstellen en naar Roemenië af te reizen. Onverwacht staat hij voor haar deur.

Ines verbergt haar ergernis niet. Haar leven is perfect geordend er is geen ruimte voor wanorde, maar als haar vader vraagt of ze gelukkig is, blijft ze het antwoord schuldig en wordt dat het begin van een grote omwenteling. Haar vader wil dat Ines nieuwe zin aan haar leven geeft en verzint een personage inclusief vals gebit en pruik: de grappige Toni Erdmann.

Toni Erdman, geschreven en geregisseerd door de Duitse filmmaakster Maren Ade, was een van de verrassingen op het Filmfestival van Cannes. De bitterzoete tragikomedie greep naast de Gouden Palm, maar werd wel bekroond met de FIPRESCI-prijs, jaarlijks uitgereikt door de internationale filmpers. De Nederlandse actrice Hadewych Minis is te zien in een van de bijrollen. (D.P.)

Prijzen o.a.
2016 – Cannes Film Festival – Fipresci Price – Maren Ade
2016 – Cannes Film Festival – Nominated – Palm D’or – Maren Ade
2016 – Brussels International Film Festival – Golden Iris – Best Film – Maren Ade
2016 – Brussels International Film Festival – Special Prize of the Jury – Best Screenplay

Theater Landgraaf

Kerkberg 4,

6374ES  Landgraaf

info@theaterlandgraaf.nl

Wilt u telefonisch reserveren,
neem dan contact met ons op, iedere werkdag tussen 10 en 12 uur.
045-5310929  /  0031455310929 (international)

http://www.theaterlandgraaf.nl/

Geef een reactie